Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bugetarii ar putea primi ca premiu motivaţional încă două salarii pe an

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rovana Plumb: Trebuie să cointeresăm angajaţii
Rovana Plumb: Trebuie să cointeresăm angajaţii

Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat, duminică seară, că se doreşte motivarea personalului bugetar să furnizeze servicii de calitate şi, în acest sens, s-a propus acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă.

“În sistemul public trebuie să existe într-adevăr o motivare a angajaţilor, în aşa fel încât să putem să-i cointeresăm să furnizeze servicii publice de calitate. Se lucrează la acest lucru, de exemplu s-a propus să se dea două salarii brute pe timpul unui an ca un premiu de excelenţă, tocmai pentru a cointeresa salariaţii”, a spus Rovana Plumb, la România TV.

Ministrul Muncii a mai spus că Legea privind sistemul unitar de salarizare în sistemul public trebuie să sufere unele modificări pentru că există “discrepanţe”. “Cadrele medicale cu postliceal au salarizarea mai mare decat cadrele medicale cu studii universitare, ceea ce răstoarnă sistemul de valori”, a exemplificat Plumb, citată de Mediafax.

Ministrul Muncii Rovana Plumb a mai declarat că proiectul privind introducerea pensiei ocupaţionale trebuie rediscutat pentru a vedea dacă nivelul contribuţiei, în prezent de maxim 15 la sută din venitul salarial brut lunar, nu poate ajunge până la 50 la sută.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

8 comentarii

  1. dupa ce fura cat nu le este rusine din banii publici si nu dau socoteala la nimeni in conditiile in care pensionariicu peste 40 ani de munca au pensii de nu pot trai de pe o zi pe alta le mai mariti si salariile in loc sa le verificati averile sa va fie rusine veniti din alta Romanie

  2. ideea este buna deoarece Boc a concediat multi bugetari si s-a ajuns in situatia ca o persoana sa duca munca a trei s-au patru persoane fiind platit doar cu un salariu.E bine dar banii nu se vor duce la cei care merita ci la cei cu pile la sefi cu care vor face fifti-fifti banii.

  3. de ce nu se iau masuri si pentru cresterea salariilor la privati? sunt angajati cu 40 de ani vechime si au salarul negociat cu putin peste salarul minim propus de 1100 lei. patronii de ce nu sunt obligati sa dea salariile dupa o anumita grila de salarizare , in functie de pregatire, experienta, vechime , corectitudine, pricepere….?oamenii astia cu ce pensie vor iesi la pensie (daca mai apuca) si cum isi vor trai zilele? ministerul muncii ar trebui sa se gandeasca si la salariatii din sectorul privat – nu numai la bugetari-si sa reglementeze situatia lor.

  4. Foarte buna intentia dvs.madam Plumb.Dar noi patronii la firme private va intrebam,de unde aveti surplusul de bani?!Ca sa vedeti ca nu suntem un tembeli,va explic si explic cetatenilor onesti ca orice ban dat celor care NU ADUC PLUS VALOARE INTR-O TARA ,,sug” din sudoarea celor care PRODUC PLUS VALOARE ,ei neputand sa-si majoreze salariile angajatilor proprii .De aceea la stat(stat degeaba)se inghesuie toate scursurile politice si progeniturile lor .De aceea cu statul si banul public sunt afacerile cele mai suspecte si sigur sunt si cei mai multi angajati.Dar unde ,cu mici exceptii, responsabilitaea dezastrului financiar nu aduce nicio arestare si nicio recuperare a banilor fraudati.Exemple cat China, de la ,,gaurile negre” ca CFR,Posta Romana,Loteria,OLTCHIM,electrica,etc ,etc.Deci D-na Plumb, sper sa aveti si altceva in cap, in afara de …plumb!

Lasă un răspuns