Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din vecinătatea barajului de la Călineşti-Oaş s-au adunat aproape 400 de saci cu gunoaie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Instalarea primăverii, fie şi cu vreme mai rece uneori, îi îndeamnă pe gospodari să treacă la curăţenia de sezon. În programul imediat de curăţeni, mai precis pentru miercuri, 19 martie, la Călineşti-Oaş, a fost programat ca obiectiv prioritar barajul, mai exact igienizarea malulului drept al acestuia. După cum am aflat de la primarul Gheorghe Copil, iniţiativa a aparţinut atât aleşilor locali cât şi celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, în colaborare cu firma care administrează luciul de apă. O mână de ajutor este totdeauna binevenită, a punctat interlocutorul. S-au adunat aproape 400 de saci cu gunoaie.

Primarul Copil a apelat şi la conducerea şcolii din centrul de comună pentru a participa la această acţiune de igienizare a barajului, dar şi a malurilor. La aaceastă provocare a momentului au răspuns prezent peste 150 de persoane care s-au dovedit a face un anume efort pentru sănătatea şi curăţenia mediului înconjurător. Primăria şi celelalte unităţi implicate au asigurat sacii pentru colectarea gunoaielor, dar şi mănuşile de protecţie.

După o muncă de peste 4 ore s-a făcut bilanţul acţiunii. Au fost contabilizaţi aproape 400 de saci cu diverse gunoaie, preoponderent flacoane din material plastic. Gunoaiele care s-au adunat pe seama implicării unui număr considerabil de voluntari au fost deja transportate prin grija primăriei, la groapa ecologică de la Doba. Ca o binecuvântare sau ca o ultimă finisare a lucrărilor făcute, natura şi-a dat drumul – a pornit ploaia tocmai după ce iniţiatorii acţiunii de curăţenie generală în jurul barajului au mulţumit tuturor participanţilor pentru implicare.

Am fost asiguraţi că prin acest demers au fost declanşate în comuna Călineşti-Oaş acţiunile ce privesc curăţenia generală a unităţii administrativ-teritoriale. Vor fi implicaţi şi cetăţenii în a asigura igienizarea şi apoi în  menţinerea curăţeniei pe tot parcursul anului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Săptămâna evenimentelor culturale

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

Săptămâna evenimentelor culturale

Luni, 4 martie, de la ora 17.00, Asociația Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic”, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, organizează vernisajul expoziției de grup intitulată „Suflete și culori” a membrilor asociației.