Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua porţilor deschise la Colegiul Economic din Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

economic3Miercuri a avut loc Ziua porţilor deschise, activitate devenită deja tradiţională la Colegiul Economic Gheorghe Dragoş din Satu Mare.

Menirea principală a evenimentului a fost ca instituţia să-şi prezinte oferta şcolară.

 

Vizitatori: elevii de gimnaziu

 

Scopul propus a fost atins de vreme ce au vizitat liceul elevii din: Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu, Şcoala Gimnazială Dr. Vasile Lucaciu, Şcoala Gimnazială George Coşbuc Medieşu Aurit, Şcoala Gimnazială Bălcescu-Petofi, Şcoala Gimnazială Lucian Blaga, Şcoala Gimnazială Mircea Eliade, Şcoala Gimnazială Octavian Goga, Şcoala Gimnazială Odoreu. Cam pe la prânz, am văzut numeroase grupuri de elevi intersectându-se pe toate coridoarele şcolii. Elevii erau alături de profesori îndrumători, unii urmând să facă parte din această instituţie pentru următorii patru ani.

 

Prezentarea expoziţiilor

 

Când am ajuns în instituţie, un grup de elevi ne-au întâmpinat oferindu-ne pliante în care se prezenta oferta şcolară a colegiului, cuprinzând lista profilurilor şi a meseriilor în care absolvenţii de gimnaziu se pot pregăti. Nu lipseau din pliante nici imagini care ilustrau momente din activitatea practică a elevilor.

Pe parcursul vizitei la diferitele standuri ale expoziţiei am fost însoţiţi de directoarea Maria

Măgureanu, iar pe parcurs am primit explicaţii atât de la elevi, cât şi de la directorii adjuncţi Vasile Bogdana şi Pop Olivia, de la profesorii Toth Claudia, Sabou Delia, Fatyol Adriana, Şuba Ileana, Dan Manuela, Finta Elisabeta.

Am fost rând pe rând prin cabinetele liceului, amenajate anume pentru această categorie de vizitatori în 14 săli astfel: târgul firmelor de exerciţiu (au participat clasele a XI-a şi a XII-a care au firme de exerciţiu cu diverse obiecte de activitate); prezentări power point în cabinetul de română; prezentări power point în cabinetul de istorie – geografie; exerciţii de matematică recreativă; experimente în laboratorul de fizică-chimie; concurs de cultură generală “Vrei să fii de nota 10?”; expoziţia – concurs “Bucătarul iscusit”, în cadrul căreia au participat elevi şi de alte licee; atelier pictură şi artă populară; expoziţia “Criterii de etalare a mărfurilor alimentare şi nealimentare”; atelier “Creaţie din materiale reciclabile”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Urmând cu credinţă învăţăturile care spun că :
    Oamenii se duc acolo unde sunt doriţi,
    rămân acolo unde sunt iubiţi
    şi
    cresc acolo unde sunt educaţi,
    Dorim să colaborăm cu familia, comunitatea şi alţi furnizori de educaţie pentru a culege roadele acestei învăţături din grădina numită ŞCOALA !

Lasă un răspuns