Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministrul pentru Dialog Social, în vizită la Satu Mare

ministrul Aurelia Cristea si participanti la sedinta Comisiei de Dialog Social
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
ministrul Aurelia Cristea si participanti la sedinta Comisiei de Dialog Social
ministrul Aurelia Cristea si participanti la sedinta Comisiei d e Dialog Social

Ministrul Aurelia Cristea a caracterizat şedinţa Comisiei de Dialog Social drept “constructivă”

Vineri, de la ora 11, în Sala mică a prefecturii a avut loc şedinţa ordinară a lunii în curs a Comisiei de Dialog Social.

Invitat special la această întâlnire a fost ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, dar au mai participat senatorul UDMR, Pataki Csaba şi deputaţii Octavian Petric, PSD şi Erdei D. Istvan şi Kereskenyi Gabor, UDMR.

Autrităţile locale au fost reprezentate de prefectul dr. Eugeniu Avram, subprefectul Alfatter Tamas şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

Sindicatele şi-au prezentat revendicările prin Sorin Faur şi Vasile Dârle (Cartel Alfa), Dan Burulea (CNSLR Frăţia, preşedinte al Comisiei de Dialog Social), Mircea Miclăuş (BNS) şi Victor Oprea, Învăţământ.

 

Sindicaliştii solicită modificarea de urgenţă a Legii Dialogului Social

 

Sorin Faur a prezentat un material privind principalele modificări solicitate de sindicate la Legea nr. 62/2011 a Dialogului Social cât mai urgent posibil. Ceilalţi vorbitori au fost de părere că e nevoie şi de modificarea Codului Muncii, dar şi a altor legi din domenul muncii.

Vorbitorul a spus că, înainte de alegeri, PSD a solicitat sprijinul sindicatelor şi a promis că va modifica legislaţia din domeniul muncii, dar de doi ani se discută dar nu s-a făcut nimic, în primul rând pentru angajaţii din mediul privat.

“Patronatele nu sunt de acord cu modificările cerute de noi pentru că legea, în forma actuală, le avantajează. Am avut cu patronatele la nivelul unităţilor de producţie negocieri dure, deoarece şi Codul Muncii favorizează patronatele, iar în unele locuri au avut loc mişcări de protest. O altă problemă este aceea că nu se pot încheia contrtacte de muncă colective. Guvernul are mare grijă de angajatori şi nu îi pasă de angajaţi”, a adăugat dânsul.

Vasile Dârle a informat că au început deja discuţii cu alte confederaţii şi federaţii sindicale pentru a organiza în vară proteste. “S-ar putea ca guvernul să aibă o vară foarte fierbinte dacă nu se operează cât mai urgent modificările, mai ales dacă ne unim cu celelalte federaţii şi confederaţii”, a spus dânsul.

 

Citiţi continuarea în ediţia tipărită de sâmbătă, 12 aprilie, a Informaţiei zilei

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns