Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agricultura poate deveni profitabilă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Cercetările arată că agricultura modernă, caracterizată prin producţie intensivă – a fost considerată o cauză importantă de declin a biodiversităţii. Un studiu realizat de Uniunea Europeană (UE) arată că pot fi respectate simultan atât condiţiile necesare conservării mediului, cât şi cele pentru a face din agricultură o afacere profitabilă.

Studiul arată că o combinaţie a impozitelor şi subvenţiilor pe culturile din sistem semi – extensiv extinse şi pajişti pot constitui baza acestor politici fezabile.

Conform cercetătorilor, rezultatele arată faptul că subvenţiile actuale din primul pilon al Politicii Agricole Comune ar putea fi reduse, în timp ce subvenţionarea din al doilea pilon pentru pajiştile existente ar trebui extins. Cu alte cuvinte, autorii subliniază nevoia celor doi piloni pentru promovarea practicilor agricole durabile.

Mai mult, cadrul este suficient de rezistent pentru a include alte constrângeri, cum ar fi obiectivele sociale, care fac politicile mai acceptabile, de exemplu, prin redistribuirea câştigurilor bugetare pentru fermierii care au costuri mai mari sau care au pierderi ca urmare a punerii în aplicare a unor politici publice.

Mai mult decât atât, prin susţinerea acestei metode se promovează principiul echităţii între generaţiile viitoare şi prezent, în concordanţă cu definiţia de durabilitate.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns