Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România riscă să piardă un post important în viitoarea Comisie Europeană

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Calin Popescu Tariceanu face o vizită în R. Moldova
Calin Popescu Tariceanu face o vizită în R. Moldova

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri la Chișinău, în cadrul unei întrevederi cu membrii Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Moldova, că România riscă să nu mai obțină un post la fel de important în viitoarea Comisie Europeană, precum cel de comisar pentru agricultură, dacă nu va exista un consens în rândul forțelor politice interne.

El a arătat că, în actuala Comisie Europeană, România a reușit să obțină dreptul de a propune comisarul pentru un domeniu extrem de important și că obținerea unui post la fel de important în viitorul executiv european depinde foarte mult de găsirea un consens intern și după alegerile europarlamentare de la sfârșitul acestei luni, relatează Agerpres.

‘România a avut în ultimul mandat al CE șansa să promoveze un comisar european foarte valoros și pe un domeniu de mare interes, vorbesc de Dacian Cioloș, comisar pentru agricultură. România a avut o șansă extraordinară. În momentul de față, dacă nu există un consens relativ la propunerea pentru comisari europeni din partea României și partidele politice vor acționa fiecare pe cont propriu, există riscul ca din această concurență să nu mai putem prinde un post la fel de important. Este un post râvnit, este probabil în primele cinci în rândul ponderii în cadrul CE’, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a arătat și cât de importantă este componența viitorului Parlament European pentru România.

‘Pentru România, în calitate de țară membră, din ce în ce mai multe probleme vitale se decid la Bruxelles. În cazul în care nu ai o reprezentare consistentă în PE care să promoveze interesele țării tale, atunci lași pe alții să profite mai mult de pe urma avantajelor care recurg din calitate de membru al UE’, a declarat președintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu întreprinde miercuri și joi o vizită în Republica Moldova.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Revoltă anti-UDMR în PSD

Asculta acest articol Negocierile PSD-UDMR au căzut, iar printre cauze se află şi revolta unor social-democraţi. Sub presiunea publică a