Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zeci de sătmăreni au participat la lansarea a două cărţi semnate de Teodor Curpaş

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Participare numeroasă la lansarea căţilor lui Teodor Curpaş
Participare numeroasă la lansarea căţilor lui Teodor Curpaş

Într-o atmosferă destinsă, marţi, 13 mai, în frumosul Restaurant Mioriţa din Satu Mare, a avut loc un eveniment mai rar întâlnit. Profesorul, omul de televiziune şi scriitorul Teodor Curpaş şi-a lansat cărţile “Oameni şi fapte” volumul III – proză şi “Sărut pe suflet, poezie”.

Cuvinte de apreciere

Întâlnirea celor aproximativ 60 de participanţi cu profesorul Teodor Curpaş şi cele două cărţi ale sale a fost moderată de poetul Felician Pop. Despre volumele aduse în atenţie publică au mai vorbit George Vulturescu, protopop ortodox Marian Crainic, preotul ortodox Viorel Paşca, Dan Maie, Gheorghe Gheorghiade, preot militar Cristian Silaghi şi Gherontie – stareţul Mănăstirii Măriuş.

S-a subliniat faptul că autorul a adunat între coperţile volumului de proză dialoguri avute de-a lungul anilor cu numeroase personalităţi locale din judeţ, în special primari, preoţi şi cadre didactice. A fost apreciată iniţiativa de a “tezauriza” o multitudine de informaţii despre oameni şi locuri. Practic a fost o înâlnire a autorului cu personajele – eroii emisiunilor sale televizate. Întâlnirea a fost una insolită.

Teodor Curpaş s-a oprit totdeauna la oameni importanţi, formatori de opinie în localităţile în care trăiesc şi lucrează. Autorul celor două cărţi prezentate vede cu siguranţă lumea dintr-o altă perspectivă, aceea a omului care nu este subjugat, chiar sufocat de problemele cotidiene.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns