Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

350 de preșcolari au evoluat pe scena Festivalului cântecului și jocului popular din Lipău

350 de preșcolari au evoluat pe scena Festivalului cântecului și jocului popular din Lipău
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
350 de preșcolari au evoluat pe scena Festivalului cântecului și jocului popular din Lipău
350 de preșcolari au evoluat pe scena Festivalului cântecului și jocului popular din Lipău

Marele premiu și Trofeul festivalului a fost câștigat de solistul vocal Ionuț Iuta

La finele săptămânii trecute la Lipău a avut loc ediția cu numărul patru a Festivalului – concurs al cântecului și jocului popular pentru preșcolari “Deschideți porțile mari”. 

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Satu Mare prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu structura Lipău a Școlii Gimnaziale Culciu Mare.

Parteneri în organizarea festivalului au fost Inspectoratul Școlar Județean și Fundația etnologică “Cununița”. Pe scena festivalului au evoluat 350 de prichindei talentați foc și care au intrat în competiție la cele două secțiuni< interpretare vocală și formații de dansuri. Cei 16 soliști vocali au avut parte de acompaniamentul orchestrei Ansamblului folcloric “Cununița”. La secțiunea de dansuri au participat 15 formații. Președintele juriului, interpreta Maria Carmen Sas, a descris în câteva cuvinte ediția din acest an și ne-a mărturisit că a fost una reușită, atât formațiile, cât și interpreții aducând în concurs repertorii de o calitate foarte bună și oferind reprezentații valoroase publicului prezent.

Ca în fiecare an, cei prezenți la festivalul din Lipău s-au bucurat de o expoziție de păsări și animale domestice, expoziție care a fost posibilă prin grija educatoarei Nelica Pop, care a coordonat manifestarea, și cu sprijinul localnicilor care la rândul lor s-au implicat trup și suflet pentru reușita manifestării. Meșterii populari le-au prezentat celor prezenți tehnici de lucru ale artei populare.

Secțiunea soliști vocali

După ore întregi de cântec, joc și voie bună, juriul a desemnat câștigătorii. Laureații ediției cu numărul patru a Festivalului – concurs al cântecului și jocului popular pentru preșcolari “Deschideți porțile mari” sunt următorii< Marele premiu și Trofeul festivalului a fost câștigat de solistul vocal Ionuț Iuta de la Grădinița Liceului Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt din Satu Mare. Câștigătorii secțiunii soliști vocali< premiul I -Ariana Oșan – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Tășnad, premiul II – Paula Cornea – Grădinița cu Program Prelungit Ardud și Miruna Pop – Grădinița Draga mea Satu Mare, premiul III – Sara Gheorghiu – Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Satu Mare, Iulia Mureșan – Grădinița Voinicelul, Theresa Șimon – Grădinița Voinicelul, iar premiul special – Ana Cristina Talpoș – Grădinița cu Program Normal Valea Seacă. Mențiune au primit Patricia Bărbuș de la Grădinița Guliver Satu Mare și Antonia Robotin de la Grădinița cu Program Normal din Lipău.

Secțiunea formații de dansuri

Rezultatele obținute de corcurenții de la secțiunea formații de dansuri sunt următoarele< premiul  I – formația de dansuri de la G.P.P. nr.1 Tășnad, premiul II –  formația de dansuri de la G.P.P.  Mondiala, formația de dansuri de la G.P.P. nr. 33, premiul III – formațiile de dansuri de la G.P.P. nr. 9 și G.P.N. Lipău. Premiul special pentru autenticitate a revenit formațiilor de dansuri de la grădinițele cu program normal din Valea Seacă și Homoroade.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns