Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Intrarea PP-DD la guvernare este un factor de risc, avertizează Gyorgy Frunda

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat îmarţi seară că doar la nivel local s-ar putea face alianțe cu PPDD, la nivel central acest lucru ar fi exclus. „Eventual un acord parlamentar”, a menționat el. Gyorgy Frunda, membru UDMR, a afirmat că PSD va pierde mult dacă partidul lui Dan Diaconescu va intra la guvernare.

Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, a declarat că s-a discutat mai puțin despre alianțele locale cu liderul PPDD Dan Diaconescu și a precizat că „despre o eventuală schimbare de guvern nici nu s-a pus problema”.

„Adăugarea unei structuri guvernamentale cu ministru PPDD”, a punctat el.

„Este foarte clar că luna septembrie va fi o lună de foc, pentru că se va încerca atacarea guvernului Ponta. Noi, ca partid, trebuie să ne luăm măsurile de precauție pentru orice eventualitate. Luăm toate variantele în calcul. Dacă poți să ai mai mulți aliați, și dacă ai doi și poți să-l ai și pe al treilea ca să nu fie adversar, cred că ați proceda la fel. De ce să vă certați cu unul, dacă puteți să-l aveți prieten?”, a adăugat Viorel Hrebenciuc, citat de Digi 24.

Gyorgy Frunda, membru UDMR și consilier al premierului, a menționat că o intrare a unui alt factor la guvernare trebuie discutată cu toți membrii ai coaliției.

„Cred că intrarea PPDD (la guvernare – n.r) e un factor de risc. Este un partid impredictibil, care poate că dă mâna cu tine la începutul lui iunie, iar în septembrie sau te șantajează, a se vedea comportamentul domnului Dan Diaconescu în ultimii doi-trei ani de la privatizare la politică, sau te lasă în off-side. Orice partid care face o alianță cu PPDD își asumă un mare risc. De imagine absolut, Kelemen Hunor are dreptate. Și în rândul electoratul PSD, al tuturor partidelor serioase, acceptarea PPDD este o pierdere”, a spus Gyorgy Frunda.

„După părerea mea, PSD pierde mult dacă încheie o asemenea alianță indiferent de rezultate locale”, a mai spus el.

„PSD a demonstrat în cei 25 de ani că n-a făcut alianțe conjuncturale de moment. Eu sunt convins că acum vor fi alianțe la nivel local și nu vor fi niciun fel de alianțe la nivel central, eventual un acord parlamentar”, a replicat Viorel Hrebenciuc.

UDMR nu vrea ca PPDD să intre la guvernare. Liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, a spus marţi că acest lucru ar fi un dezastru de imagine pentru coaliția USD.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns