Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 500 de participanţi la lansarea platformei lui Tăriceanu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Calin Popescu Tariceanu atacă dur  PNL
Calin Popescu Tariceanu atacă dur PNL

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat joi “Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, la hotel din nordul Capitalei.

UPDATE: Fostul preşedinte al PNL şi premier, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că i s-a solicitat de către cei care au fost prezenţi la evenimentul de lansare a Grupului pentru indentitate liberală să iniţieze cât mai curând constituirea unui nou partid liberal, după ce a vorbit de “visul său”.

UPDATE: Din comitetul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale fac parte 18 parlamentari: trei senatori ;i 15 deputaţi. Aceştia sunt: Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Barbu, Sorin Ilieşiu, Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Andrei Gerea, Mireal Taloş, Viorel Palaşcă, Nicu Marcu, Graţiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Paul Dumbravanu, Sorin Teju, Viorel Teodorescu, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Ion Cupă, Constantin Gălan

La eveniment au participăt fostul ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea parlamentarii PNL Daniel Barbu, Mihai Stănişoară, Mirel Taloş şi Ovidiu Silaghi, proaspăt înscris în PSD. La eveniment sunt aşteptate şi europarlamentarele Norica Nicolai şi Renate Weber. În sală au fost aproximativ 500 de participanţi, printre ei şi secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru.

Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, a deschis seria vorbitorilor, scrie Gandul.

“Suntem aici dintr-o dezamăgire. Putem fi încă liberali în PNL astăzi. Suntem aici dintr-un motiv de conştiinţă. Ceea ce s-a întâmplat în PNL ne-a tulburat”, a spus Barbu.

“Suntem aici dintr-o necesitate, din necesitatea de a apăra convingerile şi valorile liberale. Ni se pare nouă că aceste valori sunt puse în pericol. Liberalismul să rămână viu în România”, a adăugat Barbu.

În luna martie, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că îşi va lansa un nou partid – Partidul Reformator Liberal, dar a abandonat ideea. În luna mai, a depus o adeziune de reînscriere în PNL în organizaţia Satu Mare, dar conducerea PNL a considerat că această cerere nu a fost statutară.

Crin Antonescu a declarat că Tăriceanu nu este membru PNL.

Împreună cu apropiaţii săi, fostul premier a decis să renunţe să candideze la Congresul PNL, programat pentru finele acestei luni, şi să înfiinţeze “grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”.

Deputatul PNL de Suceava Constantin Galan a declarat, joi, că aproximativ 40 de colegi parlamentari susţin păstrarea identităţii liberalismului şi că alături de ei sunt şi sute de primari, consilieri judeţeni şi locali, menţionând, de asemenea, că îl susţin pe Călin Popescu Tăriceanu.

Deputatul liberal Mihai Stănişoară se alătură Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că mişcarea este “un câştig pentru liberalismul autentic” şi că se vor mai alătura parlamentari, aleşi locali şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. FELICITARI, acestui uman caracter in tot ceea ce afcaut si ca PRIM-MINISTRU,, dar mai ales dupa aceea fiind tot timpul impotriva IMPOSTORULUI, sugaciului, crin care crede ca daca da mana cu basestii va avea castig de cauza,, veci purure,, un crin ofilit ,mort, murdar,nespalat, putred, si mai ales mirositor a HOIT,, impotriva conceptiei LIBERALE,, CULMEA ARE FRAIERI IN JURUL LUI chiar si la noi in SATU MARE,, dar vom fi alaturi de domnul TARICEANU, sustinut si de seniorul pnl-ist,, sa le dam o lectie adevarat liberala acestor impostori, de tomberon, care trebuie pudrati bine ,dar bine cu DTT…!!!!!

  2. BASESCU prin JOHANIS , CRIN < FRUNZAVERDE , si BLAGA vrea sa distruga PNL. Dupa acea vrea sa distruga PSD pri GEORGE MAIOR SI grupu de la cluj , DAR ,BARONII SI sefi de FILIALE , NU o sa inghita galusca MAIOR cum au facut cei din PNL.

Lasă un răspuns