Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De la 1 iulie a început tipărirea cardurilor europene de sănătate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În ultimele trei luni, în Satu Mare au fost eliberate peste 2300 de certificate provizorii
În ultimele trei luni, în Satu Mare au fost eliberate peste 2300 de certificate provizorii

De la 1 iulie se tipăresc cardurile europene de sănătate, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, printr-o adresă înaintată preşedinţilor- directorilor generali ai caselor judeţene.

“Având în vedere semnarea contractului P 4975/ 24 iunie 2014 privind producerea, personalizarea şi distribuirea Cardurilor Europene de asigurări sociale de sănătate precum şi demararea procesului de producere a cardurilor europene, începând cu data de 1 iulie 2014 se vor înregistra în sistem solicitările pentru eliberarea Cardului European” se arată în adresa CNAS.

În acelaşi document este precizat faptul că de la aceeaşi dată, respectiv 1 iulie 2014, casele de asigurări de sănătate vor elibera solicitanţilor Certificate de înlocuire Provizorie a Cardului European de asigurări sociale de sănătate doar în cazurile prevăzute de actele normative în vigoare.

Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cardul european de sănătate este valabil la ora actuală pentru 30 de state membre ale UE.

În ultimele trei luni, CJAS Satu Mare a eliberat peste 2300 de carduri sau certificate de înlocuire provizorie a cardului european< 693 carduri în luna aprilie,  837 carduri în luna mai şi 839 de carduri în luna iunie.

” Ne aşteptăm în continuare la o cerere mult mai mare de carduri, probabil undeva în jur de 1000 de carduri pe lună, ţinând cont că este perioada concediilor, a vacanţei pentru elevi şi studenţi” a spus directorul medical al CJAS Satu Mare, dr. Raveca Gliga.

Tot din datele casei aflăm că acest card se eliberează asiguratului numai în situaţia deplasării acestuia pentru şedere temporară (cel mult 6 luni) într-un stat membru al Uniunii Europene putând fi utilizat de către asiguraţii din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România numai pe teritoriul UE.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns