Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis vrea să denunţe Protocolul USL la Tribunal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Surse din conducerea PNL au declarat că, la Delegaţia Permanentă de marţi, se va discuta despre denunţarea la Tribunal a Uniunii Social Liberale. Sursele citate au precizat că s-a cerut o copie de la Tribunal de pe Protocolul USL, după ce nu a fost găsit originalul.

Ieşirea PNL de la guvernare şi votul din Delegaţia Permanentă  din luna februarie privind ruperea USL nu au fost completate şi cu o acţiune în instanţă pentru denunţarea Protocolului USL şi încheierea oricărei discuţii privind „USL trăieşte”.

În Delegaţia Permanentă se va prezenta un document care va fi depus la Tribunal pentru ca USL să-şi înceteze oficial existenţa.

Demersul nu este unul nou, el fiind anunţat şi de fostul preşedinte Crin Antonescu în campania pentru europarlamentare. Antonescu susţinea în luna mai că au început demersurile pentru denunţarea juridică a alianţei, scrie gandul.

O problemă luată în calcul de liberali o constituia statutul aleşilor locali, care au fost aleşi pe listele USL. În condiţiile denunţării Uniunii, cei din conducerea PNL s-au temut că cei din administraţia locală pot migra spre alte partide, fără a exista riscul pierderii mandatului, deoarece ei nu au fost aleşi pe listele PNL, ci ale USL.

„După ruperea USL nu era foarte clar dacă nu se generau inconveniente la nivelul administraţiei locale, când se înlocuieşte un consilier, pentru nu a fi private partidele din acea listă de dreptul de a-şi înlocuit consilierul. Am aflat că nu există consecinţe juridice şi poate fi denunţată fără probleme alianţa”, declara în campanie Crin Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns