Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu cere desemnarea prezidenţiabilului PNL prin vot deschis pentru a şti cine ţine cu el

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Antonescu are câteva întrebări pentru Iohannis
Antonescu are câteva întrebări pentru Iohannis

Aflat într-o confruntare internă cu Klaus Iohannis pentru stabilirea candidatului PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu afirmă într-un interviu pentru Gândul că va susţine proiectul Iohannis candidat la preşedinţie când va avea elementele necesare pentru acest lucru. Liberalul îi cere noului preşedinte al PNL să răspundă până la Congresul din 26 iulie, unde se va aproba fuziunea cu PDL, la câteva întrebări “extrem de importante” pentru viitorul liberalilor. Antonescu vorbeşte despre problemele PNL, despre candidatura sa la prezidenţiale, dar şi şansele unui luteran de a ajunge preşedintele României.

„O maşină la care ar trebui umblat pe la motor şi cauciucuri”, descrie Partidul Naţional Liberal Crin Antonescu, care adaugă într-un interviu acordat gândul că această responsabilitate revine noului pilot – Klaus Iohannis.

Antonescu îl provoacă pe Iohannis să răspundă la câteva întrebări „extrem de importante” înainte ca în Delegaţia Permanentă a partidului să voteze candidatul PNL la prezidenţiale.

„În legătură cu un proiect Klaus Iohannis candidat la preşedinţie, nu sunt implicat într-un asemenea proiect, pot să şi-l susţin în momentul când voi avea elementele necesare pentru asta. În acest moment eu nu cunosc răspunsul la câteva întrebări extrem de importante: care sunt articulaţiile proiectului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL după o asemenea candidatură, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern în care PNL să participe, sunt întrebări la care trebuie să am răspunsul pentru a discuta despre acest proiect”, sunt întrebările lansate de Antonescu pentru Iohannis.

Liberalul îşi doreşte ca votul în Delegaţia Permanentă să fie unul deschis, pentru a se vedea clar pe cine susţine fiecare membru al Delegaţiei. El a adăugat că nu îşi face o campanie internă în PNL pentru a obţine votul colegilor săi, dar că aceştia îi cunosc programul de prezidenţiabil.

Fostul preşedinte al PNL susţine că în urma fuziunii cu PDL, noul partid ar trebui să se numească tot PNL, mai ales că acest lucru este prevăzut în Statutul liberalilor după introducerea „amendamentului Quintus”. Antonescu a amintit de „gafa” lui Iohannis de la Congres, când a anunţat că noul partid se va numi PNL, fără să aibă însă şi acceptul celor de la PDL.

Lipsa sa din echipa de negociere a fuziunii este pusă de Antonescu pe seama alegerii făcută de Iohannis, care nu l-a inclus în această delegaţie a PNL care s-a întâlnit cu PDL.

Fostul preşedinte PNL îl avertizează pe Iohannis că trebuie făcută o analiză la nivelul fiecărei filiale, deoarece mulţi şefi de organizaţii nu au performat la alegerile europarlamentare.

„Nu te duci într-o cursă mai grea cu o maşină care a mers prost într-o cursă mai uşoară. Ar trebui umblat pe la motor, cauciucuri, dar repet asta este responsabilitatea noului pilot”, a punctat Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns