Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Confruntări între armata israeliană şi militanţi Hamas, în Fâşia Gaza. Românii din zonă vor fi repatriaţi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Confruntări între armata israeliană şi activişti palestinieni au avut loc sâmbătă la frontiera cu Fâşia Gaza, soldându-se cu moartea a 21 de palestinieni, bilanţul victimelor din teritoriul palestinian ajungând la 317 morţi în 12 zile.

“Brigăzile Al-Qassam au efectuat o operaţiune în spatele liniilor inamice, în zona taberei de refugiaţi Maghazi”, a comunicat aripa militară a organizaţiei teroriste Hamas.

Ministrul israelian al Siguranţei Publice, Yitzhak Aharonovitch, a confirmat că au loc “confruntări cu terorişti” la frontiera cu Fâşia Gaza.

Israelul a comunicat că obiectivul ofensivei terestre în Fâşia Gaza este distrugerea infrastructurii organizaţiei islamiste Hamas.

Într-un incident separat, un beduin a fost ucis pe teritoriul Israelului de o rachetă lansată din Fâşia Gaza, bilanţul victimelor israeliene ajungând la trei morţi.

În Fâşia Gaza, bilanţul celor 12 zile de atacuri israeliene se ridică la 317 morţi.

Corlăţean: Nu exclud o nouă operaţiune de repatriere a românilor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă, că nu exclude o nouă operaţiune de repatriere a românilor din Fâşia Gaza, sau chiar mai multe, el precizând că există astfel de cereri din partea cetăţenilor români din această zonă, relatează Mediafax.

Corlăţean a amintit că pe 14 iulie s-a încheiat o operaţiune de repatriere a 84 de cetăţeni din zona Gaza, români în special, dintre care foarte mulţi copii şi o parte din ei soţi palestinieni, această operaţiune fiind extrem de dificilă, cu conflict în teren, după o cooperare remarcabilă cu Israelul şi cu autorităţile din Ramallah.

Ministrul de Externe a afirmat că există mai multe noi solicitări de repatriere, într-un număr comparabil cu operaţiunea care a avut loc anterior, dar în grupuri diferite.

”Nu exclud deloc ca în perioada următoare, în funcţie de necesităţi şi în funcţie de situaţia de securitate, să procedăm la cel puţin o nouă, dacă nu mai multe operaţiuni de repatriere”, a anunţat Corlăţean, precizând că este important gradul de cooperare cu autorităţile israeliene, pentru aprobarea repatrierilor.

De altfel, Titus Corlăţean a arătat că au fost situaţii în care, din diverse raţiuni ce ţin de competenţele autorităţilor israeliene, partea română nu a primit aprobări, în primă instanţă, dar a insistat, pentru că este vorba de familii şi nu s-a dorit repatrierea doar a unei părţi a familiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns