Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Claudiu Mondici a fost învestit în funcţia de inspector şcolar general

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

DSC_1639Vineri, 1 august 2014, în sala multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a avut loc ceremonia de numire în funcţia de inspector şcolar general a lui Mondici Claudiu Iosif, de profesie profesor de matematică.

Până acum, el deţinea funcţia de inspector şcolar general adjunct, în care a fost numit după ce a activat ca inspector şcolar, având o vechime totală de 5 ani la ISJ.

Prefectul a citit ordinele ministrului Educaţiei

La învestire a participat şi prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, alături de mai mulţi inspectori şcolar, directori de instituţii din învăţământ, profesori metodişti de la Casa Corpului Didactic şi de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.
Prefectul a început prin a spune că este vorba de decizii ale ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi a trecut la citirea lor. Prima decizie a fost cea de încetare la cerere (!) a detaşării Marianei Roman în funcţia de inspector şcolar general, iar a doua de revenire a sa la catedra rezervată. A treia decizie a fost de încetare a detaşării în interes de serviciu a lui Claudiu Mondici în funcţia de inspector şcolar general adjunct, iar următoarea de numire a sa, prin detaşare, în funcţia de inspector şcolar general, până la organizarea de concurs, dar nu mai târziu decât sfârşitul anului şcolar 2013-2014.

Felicitări şi mulţumiri

În continuare, prefectul l-a felicitat pe noul şef al inspectoratului şcolar şi i-a recomandat să-şi formeze o echipă cu care să poată duce la capăt sarcinile ce revin instituţiei. Totodată, prefectul i-a adresat (în lipsă) mulţumiri Marianei Roman pentru că şi-a dus la bun sfârşit obligaţiile profesionale.
La rândul său, Claudiu Mondici a adresat mulţumiri pentru încrederea acordată şi a spus că “misiunea pe care o preluăm nu este uşoară, dar nici imposibilă”. L-a asigurat pe prefect că va forma o echipă performantă care va aplica politica Guvernului Ponta. Apoi a spus că speră într-o colaborare bună şi a adresat mulţumiri celor care l-au recomandat pentru această funcţie, în special lui Mircea Govor.

Discursuri

După felicitări şi pupături, prefectul i-a invitat pe cei de faţă să ia cuvântul.
Primul care a luat cuvântul a fost dr. Ioan Viman, directorul Casei Corpului Didactic Satu Mare. Vorbitorul şi-a început discursul prin a afirma că “ne aflăm într-un moment important din viaţa unui om şi din cariera unui cadru didactic, dar nu mai puţin important pentru învăţământul sătmărean. Claudiu Mondici este un profesor competent care a confirmat în funcţia de director de şcoală, are un trecut încare a dovedit că este de valoare. Voi fi personal alături de el”. În final, Ioan Viman şi-a exprimat convingerea că “se va înregistra o plusvaloare în sistemul educaţional sătmărean”.
A urmat discursul dr. Natalia Boloş, inspector şcolar, din care redăm câteva pasaje. “Am aşteptat foarte mult acest moment. Mă bucur că suntem astăzi aici şi că trăim aceste momente emoţionante şi în acelaşi timp fericite. Claudiu Mondici a venit la inspectorat de 5 ani, a ajuns în vârful piramidei urcând mai multe trepte, de la funcţia de inspector de management, la cea de inspector şcolar general adjunct şi acum în postura de inspector şcolar general. (…) Unii se întreabă dacă este cea mai bună alegere. Vreau să vă spun că este o alegere foarte bună deoarece era necesar ca în fruntea învăţământului sătmărean să fie un dascăl. În primul rând un dascăl” (probabil o aluzie la faptul că Mariana Roman este de profesie ingineră). Inspectoarea a mai spus că îşi doreşte mult ca noul şef al inspectoratului să nu se schimbe, să nu-l schimbe funcţia şi îi mai doreşte înţelepciune.

Despre Mariana Roman

Daniela Mariţa, directoarea Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion IC Brătianu, ne-a confirmat că ing. Mariana Roman are rezervată la această instituţie catedra de tehnologia informaţiei (IT).
Fosta şefă a Inspectoratului Şcolar nu şi-a etalat niciodată titlul ştiinţific de inginer (trecând în faţa numelui acronimul prof.). Înainte de a conduce această instituţie, a mai funcţionat ca inspector şcolar cu învăţământul profesional şi tehnic.
Este curioasă formularea din conţinutul deciziei ministrului Educaţiei, potrivit căreia detaşarea pe funcţia de inspector şcolar general a Marianei Roman ar fi încetat “la cerere”, lucru greu de crezut.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Pe când concursurile de inspectori și directori?

    Întreb și eu retoric. Nu că ar conta…oricum, cei “reușiți” vor fi tot cei agreați politic, indiferent de “politic”. Din păcate, perioada de liberă respirație 2005-2008 a apus. Ultimele concursuri organizate au fost atunci!!!!

  2. ‘numire, prin detaşare, în funcţia de inspector şcolar general, până la organizarea de concurs, dar nu mai târziu decât sfârşitul anului şcolar 2013-2014’.

    Suntem in 2 august, anul scolar se incheie in 31 august: Cat era de urgenta aceasta schimbare?

Lasă un răspuns