Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Salariile asistenţilor medicali ar urma să fie majorate cu 10% în două tranşe

Sigla Informatia Zilei
Salariile asistenţilor medicali ar urma să fie majorate cu 10% în două tranşe
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Salariile asistenţilor medicali ar urma să fie majorate cu 10% în două tranşe
Salariile asistenţilor medicali ar urma să fie majorate cu 10% în două tranşe

Salariile asistenţilor medicali vor fi majorate cu 10% în două tranşe începând din toamna acestui an, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu în cadrul Conferinţei Naţionale a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali ce a avut loc la Alba Iulia la sfârşitul săptămânii trecute.Prima majorare de 5% ar urma să se facă până la finalul lunii noiembrie 2014, iar cea de-a doua în luna martie, 2015.

Ministrul Sănătăţii a admis că într-adevăr sistemul sanitar se confruntă cu o acută lipsă de personal, implicit tendinţa asistenţilor medicali de a pleca la muncă în străinătate, dar şi-a arătat întreaga disponibilitate pentru remedierea lipsurilor din sistem şi normalizarea situaţiei.

Manifestarea a avut loc în perioada 10 – 13 septembrie şi a avut tema “De la profesionalism la excelenţă, asistenţii medicali îşi redefinesc identitatea”. La eveniment a participat şi o delegaţie a asistenţilor medicali şi moaşelor din Satu Mare. Ediţia din acest an a reunit aproximativ 290 de profesionişti din toată ţara. Filiala Satu Mare a OAMGMAMR a fost reprezentată de o delegaţie formată din< preşedinte – Constantin Demian,  vicepreşedinte – Emilia :omcutean, consilier – Rodica Kiss, Daniela Costea şi Carmen Vitez.

Programul manifestării a fost unul amplu, cu susţinerea a aproximativ 50 de lucrări de specialitate. Delegaţia sătmăreană a prezentat lucrarea “Asistentul medical – împlinire profesională prin educaţie medicală continuă”,  autor Carmen Vitez şi co-autor Daniela Costea, o lucrare apreciată pentru tematica abordată, primind aplauzele celor prezenţi.

Evenimentul a oferit un cadru propice reflecţiilor, schimbului de idei şi fundamentării unor orientări, direcţii şi soluţii pentru activitatea viitoare în planul redefinirii identităţii profesiei.

Printre temele intens discutate s-a numărat şi lansarea ghidurilor de practică independentă, implicit recunoaşterea profesiei de asistent medical ca profesie independentă. După cum ne-a relatat Constantin Demian, preşedintele OAMMR Satu Mare, în prezent se aşteaptă emiterea unui ordin sau ordonanţe de urgenţă în baza căruia asistenţii medicali să îşi poată desfăşura activitatea în mod independent.

În cadrul celor trei zile de dezbateri au luat cuvântul mai multe oficialităţi< preşedintele organizaţiei, Mircea Timofte, liderul Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, oficialităţi locale şi judeţene şi mulţi alţii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns