Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputații juriști au aprobat începerea urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisia juridică a Camerei Deputaților a votat, marți, pentru încuviințarea începerii urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor.

UPDATE: Deputatul neafiliat Valerian Vreme a declarat marți că acuzația de abuz în serviciu pe care i-a adus-o DNA în dosarul licențelor IT se referă la o hotărâre de guvern pe care nu a semnat-o el în mandatul de ministru al Comunicațiilor.

Rezultatul votului a fost 17 voturi pentru, două voturi anulate, o abținere și un vot împotrivă, a declarat președintele Comisiei, Bogdan Ciucă.

“Comisia juridică, în perioada aceasta de două săptămâni, a avut două subiecte mai delicate, cel al deputatului Ștefan Stoica și cel a lui Valerian Vreme. Domnul Vreme și-a prezentat punctul de vedere, a luat cuvântul și avocatul său, care a venit cu argumente care ar conduce către nevinovăția domnului Vreme. Noi aici nu stabilim vinovății sau nevinovății, noi aici putem lua în discuție dacă există un interes politic în acest demers sau nu. Vinovăția sau nevinovăția va fi stabilită de instanța de judecată”, a spus Ciucă la finalul ședinței Comisiei juridice.

El a adăugat că procedural nu există un termen pentru stabilirea ședinței de plen în care să se ia decizia finală cu privire la deputatul Valerian Vreme, acest lucru fiind decis de Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Raportul Comisiei juridice va fi dezbătut și votat de plenul Camerei, care va lua decizia finală cu privire la începerea urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme, scrie Agerpres.

Direcția Națională Anticorupție a transmis Parlamentului cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului Valerian Vreme, cercetat în dosarul licențelor IT. El este acuzat de abuz în serviciu săvârșit în perioada în care a fost ministru al Comunicațiilor, septembrie 2010 — februarie 2012.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns