Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poliţist din Tăşnad, acuzat sau şantajat că ar fi violat o fată de 13 ani

Costan Gheorghe își menține acuzațiile în ceea ce privește familia Boldijar
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vecinii spun despre poliţist că este un familist convins şi că este un om cinstit
Vecinii spun despre poliţist că este un familist convins şi că este un om cinstit

    Luni, 6 octombrie, la redacţia Informaţia Zilei a ajuns o familie ale cărei speranţe parcă se năruie cu fiecare zi ce trece. Boldijar Monica, din comuna Săcăşeni, îl acuză pe vecinul Costan Gheorghe, agent de circulaţie în cadrul Poliţiei Tăşnad, de agresiune sexuală asupra fiicei sale de doar 13 ani.

Redactorii cotidianului nostru au mers marţi, 7 octombrie, la faţa locului pentru a discuta cu ambele părţi implicate. Vecinul acuzat susţine că fata are probleme psihice şi că este consumatoare de etnobotanice. Din punctul său de vedere, obţinerea unor sume de bani reprezintă scopul clar al familiei Boldijar. Familia minorei a depus toate documentaţiile necesare atât la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare cât şi la Judecătoria Satu Mare. Aceştia se tem acum că ancheta va fi muşamalizată întrucât dosarul le-a fost trimis la Carei, unde cel acuzat, susţin ei, are anumite relaţii. Disperată, cu lacrimi în ochi şi foarte speriată, Boldijar Monica nu se mai încrede în Justiţie.
Aceasta a ajuns în faţa redactorilor Informaţia Zilei pentru a-şi face cazul public. Femeia povesteşte că în data de 16 august, anul curent, a descoperit că fiica ei de doar 13 ani este agresată sexual de Costan Gheorghe în vârstă de 38 de ani.
“Am aflat de la fiica mea că timp de cinci luni,  poliţistul Costan Gheorghe, care îmi este şi vecin, a obligat-o să întreţină cu el relaţii sexuale, supunând-o de altfel şi la alte perversităţi”, a declarat Boldijar Monica.
Tot cetăţeanca povesteşte că nu ar fi aflat nimic dacă un nepot nu observa modul în care bărbatul o mângâie pe fetiţă. Am fost cu fata la trei medici ginecologi, atât din Satu Mare cât şi din  Zalău, am fost la medicul legist şi la psiholog cu ea. Fata este foarte traumatizată, nu vrea să mănânce, este mereu speriată, a vrut chiar să se sinucidă“, a mărturisit femeia.
Situaţia pare cusută cu aţă albă, deoarece din rezultatul primit de la un cabinet ginecologic din Satu Mare reiese cum că minora ar fi încă virgină, iar dintr-un alt rezultat primit, de această dată, de la un cabinet de ginecologie din Zalău, reiese că minora a întreţinut relaţii sexuale.

Mama fetei, Boldijar Monica: “fetiţa mi-a povestit că a întreţinut relaţii sexuale chiar în patul meu”
Mama fetei, Boldijar Monica: “fetiţa mi-a povestit că a întreţinut relaţii sexuale chiar în patul meu”

Boldijar Monica nu ar fi venit să se confeseze dacă procurorii din Satu Mare se ocupau de caz. Dosarul femeii a fost trimis la Judecătoria din Carei unde, din spusele reclamanţilor, Costan Gheorghe are mai multe relaţii. Din punctul lor de vedere agresorul încearcă acum să scape basma curată. “Îmi este teamă că acest om va scăpa, iar eu am să fiu nevoită să îmi cresc fiica vizavi de casa lui. Acum fata este la părinţii mei. Dosarul a fost trimis la Carei pe motiv că aşa e procedura, dar noi nu ne încredem. Ştim că Costan Gheorghe are mai multe relaţii acolo. Vrem ca toate măsurile necesare să fie luate”, declară reclamanta.

Costan Gheorghe se  apără spunând că familia fetei îl şantajează

Costan Gheorghe este agent de circulaţie în cadrul Poliţiei din oraşul Tăşnad. Redactorii Informaţia Zilei au stat de vorbă cu el în cursul zilei de 7 octombrie.
Acesta susţine că fata are probleme psihice, suferind de obsesie faţă de sexul opus. “În vară, Boldijar Diana s-a îndrăgostit de fiul patronului unde lucrează părinţii ei, apoi s-a îndrăgostit de un băiat din sat pentru care a vrut să se şi sinucidă, iar acum am fost băgat eu la înaintare, punându-mi-se aceste acuzaţii în cârcă. Nu este adevărat nimic, ei nu vor altceva decât să scoată bani de la familia mea. Timp de 6 săptămâni am fost şantajat să le cumpăr casă în centrul comunei, să le dau bani şi multe altele. Sunt mai mult ca sigur că cel care îi învaţă, de fapt cel care de multă vreme îi învaţă cum să facă să-şi acopere ilegalităţile este Komiati Gheorghe, fostul şef de post din comuna Săcăşeni“, a declarat Costan Gheorghe.
Cel învinuit spune că nici data când toată problema a început nu a fost corect relatată de Boldijar Monica, aceasta fiind 26 august şi nu 16 august. Tot acesta susţine că fata este consumatoare de substanţe interzise. “Din surse sigure ştiu că Boldijar Diana a consumat etnobotanice împreună cu Kalla Evelin şi Vereş Timea, şi ele fiind tot minore. Toate acestea s-au întâmplat la ei acasă”, spune Costan Gheorghe.
Din spusele celui inculpat, şantajul este ceva normal din partea acestei familii. Acesta mărturiseşte că mai mulţi localnici ai comunei au fost păcăliţi de către ei. Zgubea Maria, vecină cu ambele familii, confirmă cele spuse de poliţist. “Şi pe mine în 2007 m-au lăsat fără aparatura din casă în valoare de 12 mii de lei. L-au prostit pe soţul meu bolnav şi nici până azi nu am recuperat nimic. Acum îl şantajează pe acest om care are doi copii, este familist şi un om cinstit”, declară  Zgubea Maria.

Poliţia Judeţeană a sesizat Protecţia Copilului

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare, în urma sesizărilor pe care le-a primit, a luat atitudine, sesizând Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC). Astfel, o echipă formată din membrii Serviciului de Intervenţii pentru Situaţii de Abuz a fost în Săcăşeni, la domiciliul minorei. O anchetă a fost demarată, astfel Boldijar Diana va fi supusă în săptămânile care urmează unor consultaţii atât psihice cât şi sociale, pentru a se stabili modul în care a fost sau nu afectată de tot ceea ce se întâmplă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. FRATILOR;ori ce veti face,ori cata dreptate aveti,POLITIA NU VA FI GASITA VINOVATA NICIUDATA,va spun eu pensionar handicapat de 80 ani,care am reclamat pe vecinii din casa tip duplex de pe strada Amatului, tot functionari publici cu statut special,ca si politisti,care ne excrocheaza,n-au platit apa potabila din 2006 si nu vrea sa o platesca,ce credeti ca sa rezolvat in urma plangerilor facute la politie,sectoristul a venit si ma amenintat,cu inchisoare,zadarnic am facut plangere la organele superiore,tot POLITIA ARE DREPTATE,politisti care mau anchetat acasa au mintit cu nerusinare,inclusiv la PARCHETUL DE PE LANGA CURTEA DE APEL ORADEA,Dosar nr.74/P/2014,nu aceles verdict l-a dat judecatoria si tribunalul SATU MAREin cauza dos.nr.576/296/2013,sentinta Nr.319/2014,unde au primit o lectie usturatoare,cei doi tortionari,multumesc

Lasă un răspuns