Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul Dorel Coica explică din ce cauză nu s-a putut repara strada Şoimoşeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Primarul Dorel Coica
Primarul Dorel Coica

Vinovaţi sunt agenţii economici din zonă care nu s-au putut înţelege prin curtea căruia să fie asigurat accesul rutier

După ce vineri, 17 octombrie, peste 200 de muncitori de la firmele de pe strada Şoimoşeni au protestat pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la starea deplorabilă a drumului care asigură accesul la Platforma de Nord, duminică, 19 octombrie, a dorit să aducă lămuriri cu privire la lucrările care s-au făcut în zonă şi motivele pentru care Primăria Satu Mare nu a putut să finalizeze întreg tronsonul de drum.

Alături de primarul dr. Dorel Coica, la conferinţa de presă de duminică au participat reprezentantul firmei de construcţii drumuri, Stelian Popa, şi directorul Transurban, Ionuţ Bujor.

Utilaje blocate

“Doresc să prezint adevărata istorie a străzii Şoimoşeni, carosabil. În anul 2009, o firmă a făcut reparaţii la acel drum, garanţia fiind de 36 de luni. În 2011, drumul era distrus. În anul 2012, când am fost ales primar, l-am invitat la discuţii pe reprezentantul firmei de construcţii drumuri, Stelian Popa, care trebuia să facă primul tronson de drum, care era cuprins într-un proiect, şi după ce acel prim tronson a fost finalizat ca la carte l-am rugat să meargă până la capăt cu acel carosabil că vom găsi surse de finanţare a lucrărilor la redistribuirea de fonduri”, declara primarul Dorel Coica în deschiderea conferinţei. Ideea a fost continuată de reprezentantul firmei de construcţii, Stelian Popa< “Strada Şoimoşeni este împărţită pe două tronsoane. În cazul primului tronson am avut posibilitatea să deviem circulaţia pe un drum ocolitor prin spatele fabricii de bere. Problema s-a pus în cazul celui de-al doilea tronson pe care dacă îl începeam opream efectiv accesul la agenţii economici. Nu e posibil un drum de ocolire decât prin curtea unuia dintre agenţii economici. I-am rugat să îşi asigure accesul prin interior. S-au înţeles la un moment dat că trec prin curtea abatorului vechi, prin curtea unei firme de acolo şi au tot tărăgănat luarea unei decizii. Când a sosit momentul să ne apucăm de treabă, agentul economic care iniţial acceptase ca traficul să fie deviat prin curtea sa a refuzat”.

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 20 octombrie disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. TOV primar minti dar oare de ceInitiativa de a repara drumul a fost a lui fostul prefect BUD care s-a preocupat de repararea drumului numai pina in dreptul firmei luiIn rest de acolo incoace nu l-a interesat drumul pe nimeni si nici nu s-a facut nimic NU MAI PROMISIUNI

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol 1. FC Bihor Oradea 17 12 1 4 38-24 14 37 2. CSM Satu Mare 17 11