Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta zice că Iohannis va fi declarat incompatibil

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ponta-Iohannis-sondajeAcest lucru înseamnă că toţi primarii incompatibili vor pierde procesele cu ANI

    Procesul lui Klaus Iohannis va avea loc în 18 noiembrie, la două zile după turul doi. Aşa a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Comentând această ultima decizie Victor Ponta este de părere că în final Iohannis va fi declarat incompatibil.   Implicit, Ponta sugerează că dacă fi ales preşedinte nu va fi validat de către Curtea Constituţională. Deci cine votează cu Iohannis votează degeaba. Acelaşi lucru l-a spus şi Traian Băsescu, însă el avea în vedere scoaterea candidatului ACL din cursa prezidenţială.
    Declaraţia candidatului PSD este surprinzătoare. Dacă Iohannis va fi declarat incompatibil toţi primarii care sunt acuzaţi de ANI de incopatibilitate îşi vor pierde funcţiile. Şi nu sunt puţini. Este vorba despre aproape o mie de dosare. Odată cu primarul de Sibiu îşi vor pierde funcţiile şi restul primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.


Dar odată terminată campania electorală se pot schimba multe, inclusiv se poate adopta o lege care să-i scape pe aleşi de incompatibilitate.
Indiferent de decizia Înaltei Curţi, potrivit sondajelor, cel care are cea mai mare şansă să câştige alegerile este Victor Ponta. Dar nu se ştie niciodată. Un atac în plus nu strică niciodată, mai ales în ultima săptămână a campaniei. Declaraţia lui Victor Ponta trebuie luată în acest context.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale 2014 au intrat pe ultima sută de metri sau în ultima săptămână de campanie electorală pentru primul tur al alegerilor pentru Palatul Cotroceni.
Dacă primele două locuri din sondajele pentru alegerile prezidenţiale sunt adjudecate lui Victor Ponta (PSD – UNPR – PC) şi Klaus Iohannis (ACL), locul trei este puternic disputat de Călin Popescu Tăriceanu (independent), Elena Udrea (PMP) şi, mai nou, Monica Macovei (independentă).
Iată cum stau candidaţii la alegerile prezidenţiale, potrivit ultimelor sondaje din luna octombrie:
IRES: Potrivit sondajului IRES, în primul tur al alegerilor prezidenţiale Victor Ponta obţine 43% din voturi, iar Klaus Iohannis 30%. Locul al treilea este al Elenei Udrea, cu 8%. Prezidenţiabilul PSD l-ar învinge pe cel al ACL în turul al doilea, cu 55% la 45%.
CCSCC: Sondajul CCSCC este complet diferit de celelalte sondaje pentru alegerile prezidenţiale. Potrivit sondajului, în primul tur al alegerilor pentru Cotroceni, Victor Ponta ar obţine 36%, Klaus Iohannis – 30%. Pe locul trei este clasată Monica Macovei, cu 7%. În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, rezultatele sondajului au dat egalitate între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.
CSCI: Sondajul CSCI arată că în primul tur Victor Ponta ar obţine 41%, iar Klaus Iohannis 27%. Pe locul trei se află, în acest sondaj, Călin Popescu Tăriceanu, cu 8%. În turul doi al alegerilor prezidenţiale, ar câştiga Victor Ponta, cu 56% faţă de Klaus Iohannis, cu 44%.
SOCIOPOL: Sondajul Sociopol arată că Victor Ponta ar obţine 41%, Klaus Iohannis 28%, în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Pe locul trei, la fel ca în sondajul CSCI, se află Călin Popescu Tăriceanu, cu 7%. Potrivit sondajului Sociopol, dacă duminica viitoare ar avea loc turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, 55% dintre respondenţi l-ar vota pe Victor Ponta şi 45% pe Klaus Iohannis.
INSCOP: În primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit Inscop, Victor Ponta ar obţine 40,6%, iar Klaus Iohannis – 30,1%. Pe locul trei este Elena Udrea, cu 6,7%. În turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014, lupta dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis este strânsă. Victor Ponta ia 53,5% din voturi, iar Klaus Iohannis obţine 46,5%.
AVANGARDE: Conform Barometrului de opinie Avangarde, Ponta se situează în topul candidaţilor la prezidenţiale, 42% dintre respondenţi indicându-l drept cel pe care l-ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc astfel de alegeri. El este urmat de Klaus Iohannis cu 28%, Călin Popescu Tăriceanu (PLR) cu 8%, Elena Udrea (PMP) cu 5%.
Victor Ponta ar fi preferat de 57% dintre români, în timp ce Klaus Iohannis, liderul ACL, de 43% dintre alegători, în cazul în care doar cei doi ar candida în alegerile prezidenţiale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Nicu, ești un naiv ! Uită-te cum în Partidul Social Democrat sînt cei mai bogați, în timp ce propovăduiesc egalitatea socială și dau pomene electorale din banii celor mulți, din banii noștrii.
    Iohanis a obosit să explice problema dobîndirii caselor, a faptului că este un om gospodar și econom și asta s-a văzut și din ceea ce a făcut cu Sibiul.
    Cu siguranță este o șansă de schimbrare ăn bine, altfel, cu cei de acum care ne-au oferit o sumedenie de mi nciuni , măriri de taxe și impozite și rezultate minime, scăderea nivelului de trai ne va fi tot mai rău, vom avea o lume tot mai impură, mai necivilizată.

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Arpad Csehi

Asculta acest articol Arpad Csehi Președinte în perioada 2008 – 2012