Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Adam Macska se simte excelent la G.P. “Olimpici”

Adam Macska și Nagy Lehel
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

S-a impus în prima etapă din noua ediție

Adam Macska și Nagy Lehel
Adam Macska și Nagy Lehel

O nouă ediție a tradiționalului Grand Prix “Olimpici” a luat startul zilele trecute în Debrecen. Este un concurs care se bucură de tot mai mare succes și la care vin sportivi din mai multe țări. Este practic un campionat împărțit pe mai multe etape, toate desfășurându-se în Ungaria în diferite localități. Iar, cei care participă sunt spadasinii de până la 15 ani. Ca de obicei, acolo ajung și sportivi de la CS Satu Mare, cei care de fiecare dată se întorc acasă cu rezultate deosebite. La prima etapă de la Debrecen au ajuns peste 400 de sportivi din țări precum Ungaria, România, Slovacia, Serbia și Austria.

De la clubul sătmărean au fost 19 sportivi care au tras la toate categoriile, atât la feminin cât și la masculin. Cel mai bun rezultat a fost obținut din nou de Adam Macska, sătmăreanul care a reușit să se impună la categoria de până la 15 ani. Și nu a fost deloc ușor, deoarece în luptă au fost peste 70 de spadasini. În cele din urmă, Adam a trecut în sferturi de românul Filippos Gkogkos, într-un meci strâns, cu 15-14, mai apoi, în semifinale a dispus de maghiarul Bence Csere cu 15-12, iar în ultimul act s-a aflat față în față cu stelistul Alexandros Gkogkos pe care l-a învins cu 13-5. Adam a demonstrat de fiecare dată că se simte excelent la această competiție. Este la ultima ediție la care participă și vă amintim că la precedenta a câștigat 4 din cele 5 etape. Și de această dată a primit tradiționala cupă transferabilă.

Alt rezultat deosebit i-a aparținut sportivei Zsofia Kato, cea care s-a clasat pe locul 2 din totalul de 43, câte au fost înscrise la categoria 12-13 ani. Melany Pfeifer s-a clasat pe locul 6 la categoria de până la 14 ani, dintr-un total de 71 de sportive. Antrenorii sătmărenilor care au făcut deplasarea sunt: Francisc Csiszar și Nagy Lehel.

Pentru spada sătmăreană urmează Campionatul Național de cadeți, cel care va fi găzduit de Craiova, peste trei săptămâni. Iar în ceea ce privește G.P. Olimpici, au mai rămas patru etape care se vor desfășura după următorul program: etapa 2 – 5-7 decembrie (Szolnok), etapa 3 – 16-18 ianuarie (Budapesta), etapa 4 – 27-29 martie (Szombathely), etapa 5 – 24-26 aprilie (Bekescsaba).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns