Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Plenul Camerei a aprobat arestarea deputatului UDMR Marko Attila

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Plenul Camerei a aprobat, miercuri, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, fiind înregistrate 171 de voturi în favoarea solicitării Parchetului şi 111 “împotrivă”.

UPDATE: Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a declarat, miercuri, că votul dat de Camera Deputaţilor privind ridicarea imunităţii în cazul colegului său, Marko Attila, a fost unul etnic, bazat pe etnia maghiară a acestuia, el arătând că va sesiza acest aspect ambasadelor acreditate la Bucureşti.

UPDATE: Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile, surse parlamentare indicând anterior, după un rezultat neoficial, că solicitarea fusese aprobată.

Cătălin Teodorescu a fost pus, miercuri, sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara

Votul cu privire la solicitarea Parchetului în cazul lui Marko Attila a fost secret, cu bile.

Rezultatul votului a fost anunţat în plen de secretarul Camerei Marcel Ciolacu.

Marţi, în Comisia juridică a Camerei, cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată. Vicepreşedintele Comisiei Ciprian Nica a precizat că voturile au fost 13 “pentru”, două “împotrivă” şi două abţineri şi pentru a fi aprobată această cerere erau necesare 14 voturi “pentru”, adică jumătate plus unu din numărul membrilor comisiei.

Deputatul Marko Attila-Gabor este acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Se pare că deputatul UDMR nu mai este în ţară.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns