Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene pentru evaziune fiscală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
mascati in aciune
mascati in aciune

Mai multe percheziţii au loc, luni, 15 decembrie, dimineaţa, la Ministerul Fondurilor Europene din cauza unor afaceri ilegale potrivit unui post TV.

Serviciului teritorial Bucureşti de la DIICOT a organizat, luni dimineaţă, 37 de perchezitii, iar una dintre ele este chiar la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Mai mulţi funcţionari din cadrul organismului intermediar pentru IMM-uri de la Ministerul Fondurilor Europene, dar şi mai mulţi proprietari de firme, cele mai multe dintre ele firme fantomă, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

În acest dosar apare şi numele mamei lui William Brânză, fostul candidat la preşedinţia României. Pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne. William Brâză ar putea fi audiat doar în calitate de martor în acest dosar şi nu este vizat direct în această anchetă.

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 30 de milioane de euro. În dosar sunt implicate peste 100 de firme. Cele mai multe dintre ele făceau achiziţii fictive astfel încât să recupereze TVA-ul de la statul român.

Percheziţii la Spitalul Judeţean Argeş

Poliţiştii argeşeni efectuează, luni, 15 decembrie, 6 percheziţii domiciliare şi o percheziţie la Spitalul Judeţean Argeş, pe raza municipiului Piteşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals.

Luni, 15 decembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Argeş, efectuează şapte percheziţii, pe raza Municipiului Piteşti, la domiciliile unor persoane, precum şi o percheziţie asupra unui sistem informatic, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi infracţiuni de fals.

Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei.

La acţiune participă peste 50 de poliţişti din carul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Percheziţii în Capitală şi Vrancea, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Poliţiştii din cadrul IGPR efectuează, luni, 15 decembrie, la prima oră, 12 percheziţii la membrii unei reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală.

     Potrivit unui comunicat al IGPR, în această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 12 percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Vrancea, la domiciliile membrilor unei reţele infracţionale, specializate în evaziune fiscală.

     Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat operaţiunile comerciale desfăşurate, creând totodată circuite comerciale prin care sunt evidenţiate tranzacţii fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

     Prejudiciul cauzat este estimat la 7 milioane de euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns