Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poliţiştii sătmăreni au avut un an bogat în activităţi preventive

Politistii satmareni au avut un an bogat in activitati preventiv informative
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Politistii satmareni au avut un an bogat in activitati preventiv informative
Politistii satmareni au avut un an bogat in activitati preventiv informative

Anul 2014 a reprezentat pentru poliţiştii sătmăreni un an foarte bogat în activităţi preventive informative. O colaborare de succes în acest an a fost aceea realizată între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Loga Dance School.  

În cadrul Programului Educaţional Loga Dance, poliţiştii au participat la toate cele 7 întâlniri organizate în 2014, peste 2000 de elevi de gimnaziu devenind astfel mai bine informaţi cu privire la riscurile infracţionale, dar şi victimale la care se pot expune adoptând anumite comportamente.
Programul Educaţional Loga Dance se  desfăşoară o dată pe lună, se adresează exclusiv elevilor de gimnaziu şi presupune organizarea unei discoteci controlate, cu reguli clar stabilite şi respectate cu stricteţe, pentru cei ce şi-ar dori să petreacă în cluburi dar nu au încă vârsta adecvată pentru a frecventa astfel de locuri. Totodată, în cadrul programului, în cele 4 ore de distracţie supravegheată sunt intercalate şi momente educative, care aduc în atenţia copiilor subiecte interesante, specifice vârstei preadolescenţei, temele fiind alese cu grijă şi susţinute de specialişti din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al poliţiei şi din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog.
Dacă temele propuse de specialiştii antidrog s-au referit la prevenirea consumului de alcool şi droguri, ori la consecinţele nefaste ale fumatului, temele vizate de poliţişti au abordat o paletă largă de probleme cu care adolescenţii în devenire se pot confrunta.
Temele abordate pe parcursul anului trecut au fost: siguranţa copiilor pe internet şi prevenirea pornografiei infantile, prevenirea pedofiliei şi abuzurilor sexuale asupra minorilor, modalităţi de identificare şi prevenire infracţiunilor de hărţuire, ameninţare, şantaj, consecinţele juridice ale consumului de alcool şi accidentele rutiere petrecute pe fondul consumului de alcool, discriminare şi rasism-sursă a comportamentelor violente, prezenterea celor mai frecvente modalităţi prin care adolescenţii pot deveni victime ale accidentelor rutiere şi prezentarea de modalităţi de prevenire a racolării pe internet şi de raportare a abuzurilor în spaţiul online.

Temele abordate până acum au stârnit interesul celor peste 2000 de participanţi, prin maniera de abordare atractivă, prin interactivitate, cât şi prin proiectarea de materiale video, foto şi prezentări power point.
Dat fiind interesul crescut al tuturor celor care au colaborat la acest proiect, precum şi al beneficiarilor direcţi – cei aproximativ 300 de elevi de gimnaziu prezenţi la fiecare întâlnire, şi indirecţi -părinţii şi comunitatea, în general, precum şi a necesităţii tot mai mari de a oferi date pertinente şi criterii de selecţie unei generaţii de copii asaltată de informaţie provenită mai ales dintr-un mediu virtual necenzurat, adeseori neadecvată vârstei lor ori chiar nereală, colaborarea începută între cele 3 instituţii menţionate în 2014 va continua şi în acest an.
Poliţiştii şi-au propus şi în 2015 să fie prezenţi la aceste activităţi preventive desfăşurate o dată pe lună, rămânând totodată deschişi pentru colaborări educative formale şi non-formale cu alte instituţii publice ori private.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Politistii de la politia locala sunt trimisi sa se plimbe doi cate doi cu mapa sub brat pe strazile centrale si in gradina romei in timp ce pe strazile laturalnice , digul somesului, alte locatii paraginite dezafectate CUM SUNT AUTONOVA SI ERGOLEMN, nici urma de aparatori ai cetatenilor. Noaptea ar fi normal sa patruleze aceste perechi de uniforme calcate si calduroase.

  2. Poliţiştii sătmăreni au avut un an bogat în activităţi de rezolvarea crimelori nereusite ca de obicei in timp de 5 ani 10 crime nerezolvate pentru ca politisti au o activitate mai importante si anume consumul alcool in baruri si in carciuma pana cad de pe piciori si discriminarea cetatenilor cinstit

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol La solicitarea unor cititori ai ziarului nostru, vă prezentăm programul târgurilor de animale din judeţul vecin Maramureş.