Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesorii sătmăreni de franceză au aniversat cinci ani de la constituirea asociaţiei proprii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

_DSC5502Sâmbătă, 7 februarie 2015, profesorii sătmăreni de franceză au participat la aniversarea a cinci ani de la constituirea Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză (ARPF) Filiala Satu Mare.


Au participat: Cristina Durău, preşedinta asociaţiei sătmărene, Ioana Iura, inspectoare de limbi moderne, 24 de profesori de franceză din judeţ, Viorel Bud, director al Liceul Teoretic Negreşti-Oaş), George Palfi, elev la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş (laureat al festivalului Chants, sons sur scene în 2014), Szilagyi Ingrid, elevă la Colegiul Naţional Doamna Stanca.

Mesaje

În alocuţiunea sa, preşedinta Cristina Durău a apreciat ca pozitivă evoluţia asociaţiei, după care a prezentat la videoproiector mesajele transmise de Irina Cosovanu, preşedinta ARPF, Cristina Grigore, fosta preşedintă, consilier în biroul naţional, Maria Tronea, membru fondator, consilier în biroul naţional, Nicolae Weisz, directorul festivalului Chants, sons sur scene, Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare.
Au mai luat cuvântul: Ioana Iura, Viorel Bud, Adina Ciupac.

_DSC5543Proiecte
După un recital susţinut de George Palfi, Cristina Durău a prezentat proiectele pentru perioada următoare. Între acestea se înscriu: Festivalul Chants, sons sur scene – editia a VI-a (este invitată o trupă din Franţa, în a doua parte a săptămânii Şcoala altfel); Concurs pentru elevii de gimnaziu „Micul francofil” – ediţia a VI-a; Noul proiect ADIFLOR „Franceza pt cei mici”, cu scop de promovare a limbii franceze în grădiniţe şi şcolile primare; Concurs de limba franceză pentru liceele tehnologice: La Techno Roule; Revista online (s-a stabilit comitetul de redactie; Voluntari Freres Romania – întâlniri cu voluntarii; organizarea de noi diseminări ale examenului de DELF şcolar în rândul profesorilor.

Blogul asociaţiei

În continuare a fost prezentat blogului ARPF Satu Mare: www.arpfsm.wordpress.com, în care s-a făcut o retrospectivă a activităţii asociaţiei, urmată de un recital susţinut de eleva Szilagyi Ingrid (câştigătoare a etapei naţionale a festivalului în 2014 – premiată cu o excursie de două săptămâni în Franţa).
V. Nechita

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns