Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărenii au pierdut chiar dacă au condus la pauză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

FC Olimpia – FC Olt Slatina 1-2 (1-0)

olimpiaOlimpia Satu Mare a jucat sâmbătă primul meci fără miză din actualul sezon. După ce și-au asigurat prezența în play-off, sătmărenii par a fi lipsiți de motivație. Întâlnirea cu FC Olt, penultimul meci din sezonul regulat al Ligii a II-a, a fost una lipsită de spectacol.

În tribunele stadionului din Satu Mare s-au aflat în jur de 1.000 de suporteri. Mulți dintre ei s-au arătat nemulțumiți de evoluția Olimpiei, echipa noastră a pierdut meciul după ce la pauză conducea cu 1-0.

Interesant este și faptul că în sezonul trecut, tot în 21 martie, sătmărenii se vedeau învinși pe propriul teren, tot de FC Olt (0-1). Perioada de invincibilitate în meciurile de acasă a fost întreuptă. Aceasta a durat 343 de zile. Dar să trecem la meci.

Tibi Csik a început cu un prim “11” mai diferit față de cum ne-a obișnuit. Iuhas și Sălăgeanu au fost absenți “motivați”, suspendați fiind din cauza cartonașelor primite în meciul cu Timișoara. Au fost titularizați Ioniță în apărare și Gabriel Cădar la mijloc. Dacă primul a avut momente de ezitare în joc, Cădar, aflat la meciul de debut, a contribuit la singurul gol al Olimpiei. O primă fază notabilă i-a aparținut lui Faur. A trimis un șut puțin pe lângă poarta lui Nuno Claro (min. 16). Ocazii și-au creat și slătinenii prin Gligor (min. 9) și Căpățînă (min. 24). Olimpia a deschis scorul aproape de pauză. La primul corner, Cădar a trimis perfect pentru Faur, cel care din patru metri a reluat cu capul în plasa porții lui Nuno Claro (min. 41). Faur a devenit golgheterul echipei noastre, fiind singurul jucător cu două goluri marcate.

Repriza a doua a început excelent pentru oaspeți. Curtuiuș a restabilit egalitatea după ce l-a driblat pe Ioniță în careu și a trimis pe lângă portarul Șuta (min. 49). De partea Olimpiei am mai notat șutul lui Cădar de la 20 de metri (min. 51), trimis pe centrul porți și mingea trimisă peste de Faur, după o pasă a lui Bujor (min. 67). Intrat pe teren în locul lui Rogogeanu, Florin Ștefan a scăpat pe poartă, l-a driblat pe Mureșan și a șutat în forță din colțul careului de 16 metri aducând echipei sale toate punctele puse în joc. Meciul dintre FC Olimpia – FC Olt s-a terminat 1-2.

– Olimpia: Şuta – Fl. Mureşan, Ioniţă, Heil, Muntean – Cadăr (Mărkuș 72), Svarczkopf (Feier 72), Micaş, Bic – Faur, Bujor (Selagea 59). Antrenor: Tiberiu Csik.
– FC Olt: Nuno Claro – Anghelina, Fîşie, Gligor, Giurcă – Ignea, V. Gheorghe (Morariu 85) – Bardu (Blănaru 60), Căpăţînă, Rogoveanu (Ștefan 77) – Curtuiuş. Antrenor: Dan Oprescu.

Rezultate din etapa a 21-a:
– Olimpia – Olt 1-2
– FC Bihor – Unirea Tărlungeni 0-1
– Metalul Reșița – Caransebeș 1-2
– Mioveni – Fortuna 3-0 (fără joc)
– Poli Timișoara – Șoimii Pâncota 1-0
– Rm. Vâlcea a stat.

Picture 3

Tibi Csik: “La pauză le-am cerut băieților să fie deștepți”
Oprescu spune că Olimpia are un gazon rău

La conferința de presă de după meciul Olimpiei cu FC Olt au venit Daniel Oprescu, antrnorul de la FC Olt și Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei.

“Vorbeam cu băieții mei ieri și le spuneam că, citind faptul că Satu Mare nu are nicio înfrângere pe teren propriu în acest campionat, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut când Olimpia nu mai avuse înfrângeri pe teren propriu de doi ani, că noi astăzi vom produce prima înfrângere și așa s-a întâmplat. A fost un meci destul de echilibrat, păcat că starea gazonului a fost destul de rea, noi ne-am făcut o echipă anul acesta care are un joc bazat foarte mult pe un joc de posesie și construcție și din păcate ne-a împiedicat în primele patru etape din minireturul acesta să arătăm acest lucru, deoarece starea terenurilor a fost proastă în perioada asta de primăvară. Important e că am câștigat, ne menținem pe locul 3. Sunt bucuros că juniorii noștrii progresează” a spus Daniel Oprescu.

“A fost un moment de delir după ce ne-am asigurat prezența în play-off, totuși am reușit să conducem prima repriză. Nu e pozitiv să conduci și să joci prost, pentru că acesta e adevărul, am jucat prost. Nici în repriza a doua nu am jucat mai bine și am greșit de două ori. Am primit un gol frumos/ Numai că sunt echipe care profită de fiecare ocazie și fiecare greșeală, al fel cum e și FC Olt a profitat și bravo lor și bravo jucătorilor. Bine că nu au renunțat la 1-0 și au crezut în ei. La pauză le-am zis la ai mei, măcar dacă e 1-0 așa să rămână și le-am cerut să fie deștepți, să nu greșească numai că au făcut invers. Până acum nu am greșit trei meciuri la rând, nu am primit gol și acum să luăm două goluri, nu e prea bine. În play-off vor juca doar jucătorii ce şi prelungesc contractele cu Olimpia. Şi vom miza pe juniorii din pepinieră. Trebuie să ne gândim de acum la sezonul viitor”, a declarat Tibi Csik.

Voluntari se distanțează în Seria I

O nouă etapă s-a jucat sâmbătă și în Seria I a Ligii a II-a. FC Voluntari s-a distanțat în clasament la 7 puncte de Argeș Pitești.
Rezultate:
– SC Bacău – Argeș Pitești 2-1
– Rapid Suceava – FC Voluntari 0-1
– Slobozia – Buzău 0-3 (fără joc)
– Balotești – Farul Constanța 2-0
– Năvodari – Dorohoi 0-3 (fără joc)
– Berceni – Brăila 0-0

Clasament: 1. Voluntari – 50p, 2. Pitești – 43p, 3. Suceava – 40p.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Nu a driblat nimic, a sutat de langa Muresan. A sutat din coltul careului de 16 metri. Cat a muncit tot meciul nu a contat! Ionita, Heil, unde au fost tot meciul?! A bagat Tibi 3 titulari si restul, oameni care nu au mau jucat titulari, de la pastele cailor! Cand pierde echipa, fundasii sunt vinovati! Cand castiga echipa, auroul golului e Dumnezeu!

Lasă un răspuns