Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dragnea: Principalul meu regret e că nu am putut pune în practică regionalizarea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liviu Dragnea: Stabilim responsabilităţile
Liviu Dragnea: Stabilim responsabilităţile

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la predarea mandatului către Sevil Shhaideh, că principalul său regret este că proiectul regionalizării nu a fost pus în practică.

“Unul din marile mele regrete reprezintă faptul că, brusc, a dispărut în USL dorinţa reală de a se modifica Constituţia, care (…) să ne creeze posibilitatea ca, în Constituţie, să apară denumirea de regiune, să putem pune în practică regionalizarea.(…) Era şi este necesară în continuare regionalizarea pentru România pentru că declanşează foarte multe energii, care acum sunt potenţiale, dar nu sunt folosite. (…) Ăsta este principalul meu regret”, a afirmat Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării, într-o conferinţă de presă prilejuită de predarea-primirea mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Fostul ministru a precizat că ţinta majoră, la preluarea mandatului, a fost realizarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, iar acest obiectiv a fost atins.

O altă ţintă a fost, potrivit lui Dragnea, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

“Nivelul de absorbţie era foarte scăzut şi era îngrijorător. Faţă de 110 milioane de euro pe an, am reuşit împreună cu toată echipa să ajungem la 2 miliarde de euro numai pe Programul Operaţional Regional, într-un an şi opt luni de zile”, a spus Dragnea, menţionând că, pe mandatul său de ministru, s-au realizat de asemenea “un program coerent de investiţii publice şi o prioritizare a investiţiilor”.

AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns