Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sunteţi mulţumiţi de cum au fost organizate Zilele Oraşului Satu Mare?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lume la Ziua Orasului Satu Mare copy
Lume la Ziua Orasului Satu Mare copy

Timp de trei zile, în perioada 29 – 31 mai, Municipiul Satu Mare a fost în sărbătoare. Vremea bună a scos din casă aproape toţi sătmărenii. Ziua de sâmbătă a fost parcă cea mai aglomerată din cadrul celor trei zile. Lumea a ieşit încă de dimineaţă în oraş.

Cu cei mici de mână, cu ochii în stânga şi în dreapta la standurile cu produse alimentare sau la cele cu diferite obiecte, fiecare sătmărean a făcut cel puţin o tură prin toată zona pregătită pentru Zilele Oraşului Satu Mare.
Piaţa 25 Octombrie şi Piaţa Libertăţii s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru sătmărenii care au dorit să se bucure de cea mai fastuoasă şi complexă ediţie organizată până în prezent.
Programul cultural-artistic de la cele două scene a fost considerat ca fiind punctul maxim de atracţie al evenimentului. Şi nici nu e de mirare având în vedere că timp de trei zile la Satu Mare au fost prezenţi cei mai în vogă artişti ai momentului: BUG Mafia, Smiley, Alex Velea, Holograf, Pro Consul, Voltaj etc.
Duminică manifestările au început încă de la orele dimineţii cu programe atractive pentru copii, continuându-se cu interesantele activităţi sportive dedicate adulţilor. Spre seară au început recitalurile la cele două scene, punctul culminant fiind atins de cele două mari concerte susţinute de Voltaj şi Delia. Reprezentaţiile oferite de cei doi artişti au fost electrizante.

    Mai multe în ediţia tipărită din “Informaţia Zilei”  disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Rugăm cititorii noştri să răspundă la următoarea întrebare:

 

[cardoza_wp_poll id=119]

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

28 de comentarii

  1. Eugen, dacă chiar te-a intersat istoria ănseamnă că ști că doar 10% din popiulația așa-zis magiară este originară, 225.000 este apreciat a fi numărul celor veniți din Asia și rispipiți în toată Cîmpia Panonică și în jur, restul sint populații maghiarizate forțat și asta o spune un istoric ungur la începutul secolului trecut. Te rog citește, precis ști că Petofi Sandor nu era ungur, Koshuth Lajos la fel și alții. Dacă ți-ai cerceta originile ai descoperii că străbunicii tăi probabil au fost daci. Nu v-am schimbat numele, nu v-am dat afară din servicii sau ați fost nevoiți să vă refugiați, asta dacă de încăpăținezi să te crezi ungur. Cît despre civilizație cea geto-dacă este cu mult mai veche decît a popoarelor migratoare. I-am civilizat și pe unguri de pe teritorul țării noastre

  2. “Confuzi sezonul cu fazonul !. Partiumul nu are nimic in comun cu Zilele Orasului. Partiumul este altceva,…. mai studiaza si tu ca sa nu te faci de rasul cu.rcilor”.-Da mai, papagalule,dar tot din bani publici se oraganizeaza,adica tot din banii nostri,jigaritule!!

  3. “Confuzi sezonul cu fazonul !. Partiumul nu are nimic in comun cu Zilele Orasului. Partiumul este altceva,…. mai studiaza si tu ca sa nu te faci de rasul curcilor”.-Da mai papagalule,dar tot din bani publici se oraganizeaza,adica tot din banii nostri,jigaritule!!

  4. @Babacu !, Bag seama ca Zilele Orasului ar trebui sarbatorit separat atat de romani cat si de maghiari. Cam asta vrei sa spui, nu ?. Trebe format o comisie ca sa stabileasca(ingroape) cine si cand sa sarbatoreasca. Ha,ha,ha….. Apropo, Dacule bulibas de cand ai ajuns sa fi un european(?) atat de emancipat ?. Parca voi ati facut pe europeni sau nu ?.

  5. @Eugen: stiu asta, mai european intirziat. Ma si asteptam la raspunsul asta. Altceva am vrut sa spun: dupa mintea ta toate manifestarile organizate de romani trebuie sa fie 35% maghiare si toate manifestarile organizate de maghiari trebuie sa fie 0% romanesti.

  6. Da mai, simfonii si corala. Ce nu-ti convine? Crezi ca toti sint ca tine bautori de vodca ieftina? Sau mincatori de seminte pe dig? Nu vreau sa treci pe linga mine duhnind si rigiind a ceapa si usturoi. Uite, mi-ai dat o idee, ce-ar fi ca pentru cei ca tine sa se organizeze zilele orasului linga groapa de gunoi de la Doba?

  7. Pe o scara de la 1 la 10, cred ca nota 7,din punctul meu de vedere este destul de aproape de realitate.De ce nu 10 ?
    Pentru ca;
    -asa cum remarca ironic si jignitor cineva pe aici, de ce nu o scena in fata la muzeu(de ex) pentru concetatenii nostrii maghiari ?
    – super aglomeratie de ,,carnatari”mai mult sau mai putin legal fiscal.Oare de ce era la somn ANAF-UL ?
    -Pasajul si scarile de pe dig catre Casa Sinsicatelor ,pline de iarba,mizerii,fecale,distruse,ce mai de toata mirarea.Sau o fi imagineas de sub covorul primariei ?
    -Sonorizarea de nota 2-basi cu distorsiuni greu de crezut ca au fost generate de aparatura si nu de ,,marii profesionistii”care surprinzator daca mergeau in fata difuzoarelor puteau indentifica si regla mixerul…Dar poate data viitoare D-nul primar va alege alta firma de sonorizare.
    -D-nule primar,va sugerez sa ponderati lingaii care dupa fiecare piesa muzicala(la folclor) crainicul va aducea osanale.Va spun sincer ca lumea injura ,pe bune,ca si cum nu din banii nostrii si ai sponsorilor ati organizat aceasta sarbatoare ci din banii dvs.

  8. Who the fuck is…Partium?????Apropo’ babacu,nu stiam ca stafiile au acces la internet?De unde postezi comentarii de pe Botizului sau de pe Rodnei?…Auzi la el,simfonii si corala!!Ahahahahahahaha!!Domnule Erdos, nostalgiile dumneavoastra se vor concretiza odata,in viitor,in loc cu verdeata…Va fi atata liniste…etc.Eugen,nu fi rau,tu esti roman maghiarizat!I-a testeaza-te si asculta “Asa-i romanul” sa vezi cat de bine o sa te simti si-ti vei da seama ca am dreptate.Hai pa ,baieti!Si fiti veseli,doar traiti in Romania iar asta va ocupa tot timpul!!

  9. Avand in vedere componenta etnica al orasului (35% maghiari) cate formatii unguresti au participat ?, sau zilele orasului 2015 (!) au fost numai pt. romani ?. Maghiarii nu sunt contribuabili ?, ah, da, sunt cetateni de mana a doua !. Unii-s mai egali decat altii in rromania !.

  10. Eu am stat putin si cand vedeam ca la concerte se face Play Back–mai ales Alex Velea care se vedea de la o posta ca el canta peste melodie e de toata frumusetea. Cred ca daca si comerciantii erau seriosi aduceau si bani importanti bugetului dar cred ca tot la al 50 le-a client daca scoteau cate un bon.Oricum fata de anii trecuti macar avea casele de marcat la vedere si mai bagau cate un bon fiscal. Cine a fost stie despre ce vorbesc.

  11. Nu asa se organizeaza o sarbatoare a orasului si nu volumul decibelilor conteaza. Mie mi-a lasat o impresie foarte proasta. Un oras civilizat ar fi organizat altfel. Spre exemplu, eu as fi invitat citeva orchestre simfonice intr-un festival, poate ca as fi organizat expozitia Fabricat in Satu Mare acum, de zilele orasului, as fi invitat corala Armonia (adevarati profesionisti), citeva trupe de teatru in aer liber, etc etc. Pro Consul, Alex Velea, BUG Mafia, Smiley etc sint rasuflati si mediocri, “furnizori” de decibeli. Asa-zisa sarbatoare a fost pentru prostimea care voteaza cu sticla de ulei in punga de nailon.

  12. Din pacate, spre deosebire de anii precedenti, in special fata de primii ani cand se organiza Ziua Orasului, nu am remarcat organizarea de actiuni culturale, artistice – in afara concertelor. Ne aducem cu placere aminte de Expo flora, de expozitii, manifestari initiate de institutiile de cultura. Trebuiau incluse in programul manifestarilor si astfel de momente, ca sa mai intregeasca din hrana pentru suflet. Formatiile, cantaretii, au fost de renume, dar si sumele din buget alocate, prea mari.

  13. Spuneam in ce nu a aparut ca :ce ar fi daca in loc de acest tumult de galagie si oameni inghesuiti ce stau in picioare si poate nu pot savura nici actul artistic nici cel culinar,s-ar face o editie estivala de sfirsitul fiecarei saptamini ,a lunilor iunie iulie si august intr-o locatie adecvata,cu artistii cei mai buni din oras si judet,de toate genurile chiar si o formatie ce are mare cautare dar nu toate la gramada si intr-un infern sonor. Ar costa mai putin, ar fi mai cultural,ar fi mai relaxant si s-ar bucura de el mai multa lume. Si cel mai important ar fi ca in asta urbe s-ar intimpla ceva mereu incele trei luni cind e tacere de mormint in oras.Amanunte pot oferii cui vrea.

  14. Ce ar fi daca in loc de asta aglomerare de oameni si zgomot,am face o traditie estivala cu ficare simbata si duminica din lunile iunie iulie august si cu cei mai valorosi artisti ai orasului si judetului am organiza reprezentatii,desigur pot fi si alte formatii invitate dar nu totul deodata si fara a gusta ca lumea valoarea actului artistic precum si actului culinar si al sucurilor de orice fel. Locul potrivit se poate gasi in urbe si nu distruse locurile publice,precum si zapaceala circulatiei . O treditie in acest sens ,ar fi mai benefica mult mai ieftina si cel mai important lucru mai de VALOARE pentru sufletul oamenilor. Amanunte pot impartasi cui doreste.

  15. cu greu o sa poata depasi stef cu zilele judetului care sint peste 2 saptamini
    stacheta a fost foarte sus la formatii insa joasa la manifestari culturale
    a nu se confunda zilele orasului cu formatiile invitate!!!!
    oare cit sa cheltuit?

Lasă un răspuns