Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ionuţ Toroc a adus la Satu Mare Trofeul Festivalului Tradiţii Şimleul Silvaniei

În final, un juriu format din specialiști a decis ca Marele Premiu - Trofeul Festivalului concurs național "Tradiții" să vină la Satu Mare. A fost câștigat de instrumentistul Ionuț Torok. Alexandra Florescu a câștigat la rândul ei premiul al treilea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
 În final, un juriu format din specialişti a decis ca Marele Premiu - Trofeul Festivalului concurs naţional "Tradiţii" să vină la Satu Mare. A fost câştigat de instrumentistul Ionuţ Torok. Alexandra Florescu a câştigat la rândul ei premiul al treilea.
În final, un juriu format din specialişti a decis ca Marele Premiu – Trofeul Festivalului concurs naţional “Tradiţii” să vină la Satu Mare. A fost câştigat de instrumentistul Ionuţ Toroc. Alexandra Florescu a câştigat la rândul ei premiul al treilea.

Membrii Ansamblului Cununiţa Năzdrăvană au fost felicitaţi de juriu şi aplaudaţi la scenă deschisă

Membrii Ansamblului folcloric Cununiţa năzdrăvană sunt fericiţi. Au participat la finele săptămânii trecute la un mare concurs naţional de interpretare în Şimleul Silvaniei şi au reuşit să aducă la Satu Mare Trofeul Festivalului şi un premiu III.

În 31 mai şi 1 iunie, în judeţul vecin, în localitatea Şimleul Silvaniei, a avut loc ediţia cu numărul şase a Concursului naţional de interpretare folclorică vocală şi instrumentală “Tradiţii”. Evenimentul cultural a reunit pe aceeaşi scenă numeroşi copii şi tineri talentaţi, solişti vocali şi instrumentişti din toate colţurile ţării. Judeţul nostru a fost reprezentat de Ansamblul folcloric Cununiţa năzdrăvană, ansamblu condus de binecunoscutele interprete ale cântecului popular românesc, Leontina Dorca şi Maria Carmen Sas. Cum de altfel toată lumea se aştepta, năzdrăvanii au fost laureaţi.

Castigatorii alaturi de interpreta Leontina Dorca
Castigatorii alaturi de interpreta Leontina Dorca

În final, un juriu format din specialişti a decis ca Marele Premiu – Trofeul Festivalului concurs naţional “Tradiţii” să vină la Satu Mare. A fost câştigat de instrumentistul Ionuţ Toroc. Alexandra Florescu a câştigat la rândul ei premiul al treilea. Trebuie să ne reamintim faptul că un astfel de Mare Premiu, Trofeul Festivalului Tradiţii din Şimleul Silvaniei a fost adus la Satu Mare la un moment dat şi de un alt copil talentat, instrumentistul Emanuel Silaghi.

Evenimentul competiţional din Şimleul Silvaniei îşi propune să popularizeze cântecul popular, punând accent pe portul popular autentic românesc şi readucerea acestuia la adevărata sa valoare. Toate zonele folclorice ale ţării au fost reprezentate la festivalul din Şimleul Silvaniei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns