Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doar 10-15% din terenurile afectate de grindină vor fi reînsămânţate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La Doba se balotează paiele rămase după grindină
La Doba se balotează paiele rămase după grindină

Potrivit unui bilanţ provizoriu, culturi de pe aproximativ 22.500 hectare au fost distruse

Au trecut trei săptămâni de la căderea de grindină din ultima decadă a lunii mai, dar şi de la precipitaţiile abundente care au provocat inundaţii la noi în judeţ.

Iată că acolo unde gradul de afectare a culturilor de toamnă/primăvară a fost peste 60-70%, fermierii care dispun de resurse financiare au trecut la reînsămânţarea terenurilor agricole. În lipsa banilor se estimează că doar 10-15% din terenurile afectate vor fi reînsămânţate.

Evaluarea pagubelor continuă

Ca urmare a căderilor de grindină, dar şi de precipitaţii din perioada 25 – 29 mai, peste 22.500 de hectare de teren din judeţ au fost afectate. Desigur, este vorba despre culturi agricole, dar şi despre alte categorii de terenuri. Cele mai afectate au fost zone care face parte din unităţile administrative teritoriale Supur, Acâş, Ardud, Micula, Porumbeşti, Doba.

Pe tipuri de culturi afectate total sau parţial au fost enumerate: 5.435 de hectare cu grâu, 10.974 de hectare cu porumb, 440 hectare – căpşun la Halmeu, Porumbeşti, Cidreag şi Micula, floarea-soarelui – 1.533 de hectare, triticale – 1.083 de hectare, vie – 399 de hectare la Dobra şi Beltiug, lucernă – 119 hectare, soia – 410 hectare, ovăz 307 hectare, orz – 377 de hectare, rapiţă – 1.081 hectare, legume – 320 de hectare, plante de nutreţ – 58 de hectare, tutun – un hectar, 4,1 hectare de sere/solarii.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de joi, 11 iunie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Un american a intrat cu maşina în bariera de la Botiz

Marţi seara, în jurul orei 22 şi 15 minute, poliţiştii din cadrul Biroului Transporturi au fost sesizaţi despre faptul că bariera montată la trecerea la nivel cu cale ferată la ieşirea din localitatea Botiz a fost avariată.