Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cod Galben de caniculă la Satu Mare

Cod rosu de canicula la Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Canicula care a cuprins ţări din vestul Europei se va resimţi şi în apropiere de România. Astfel, autorităţile ungare au emis avertizări meteorologice privind acest fenomen, care vor privi Ungaria, începând de duminică.

UPDATE: Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, unde temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade, în cursul zilei de luni, urmând ca marţi şi miercuri valul de căldură să se extindă în toată ţara.

Judeţele vizate sunt Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

UPDATE: De luni, în zonele de câmpie din Romania se anunţă temperaturi de peste 37 de grade Celsius la umbră, anunţă meteorlogii.

Autoritatea ungară sanitară ANTSZ a emis o alertă de caniculă, de nivel maxim, care ia intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru o perioadă de cinci zile.

Serviciul meteorologic preconizează maxime zilnice de 36 până la 38 de grade Celsius începând de luni şi până miercuri.

Valul de căldură care afectează o mare parte din Europa este unul dintre cele mai persistente din ultimul deceniu şi este neobişnuit pentru că a apărut la începutul verii şi afectează un teritoriu foarte mare, a semnalat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), transmite EFE.

Potrivit previziunilor, valul de căldură nu se va retrage pe termen scurt, temperaturile ridicate urmând să fie prezente în mare parte din Europa de Vest, Centrală şi de Est. Vor exista momente de respiro, urmate de noi intervale de caniculă.

Particularitatea acestui val de căldură constă în faptul că a început foarte devreme, la sfârşitul lunii iunie, şi afectează o mare parte din continent, inclusiv zone din Regatul Unit şi Rusia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns