Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Autorităţile române, acuzate că susţin acţiunile de divizare teritorială a Moldovei

Iohannis s-a mai întâlnit cu Timofti în 25 februarie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Iohannis s-a mai întâlnit cu Timofti în 25 februarie
Iohannis s-a mai întâlnit cu Timofti în 25 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, marţi, la Suceava, cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cei doi oficiali urmând să susţină o declaraţie de presă comună la “Universitatea Ştefan cel Mare”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

UPDATE: Liderul Partidului Comuniştilor din R. Moldova, Vladimir Voronin, i-a trimis o scrisoare preşedintelui PE, Martin Schulz, în care afirmă că autorităţile române susţin acţiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova şi promovează o politică de “încorporare” a acestei ţări, scrie deschide.md.

Potrivit sursei citate, preşedintele PCRM scrie că “autorităţile române susţin acţiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova” şi îi cere socoteală preşedintelui PE pentru faptul că România nu este taxată “pentru politica expansionistă şi de acaparare a Republicii Moldova”.

La rândul lor, socialiştii din R. Moldova au cerut marţi interzicerea organizaţiilor care promovează ideea unirii cu România, reacţia formaţiunii lui Igor Dodon intervenind ca urmare a manifestaţiei pro-româneşti de duminică din centrul Chişinăului la care au participat zeci de mii de persoane.

UPDATE:    Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Suceava, după întrevederea avută cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, că România este “marea şansă” a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va continua să sprijine aspiraţiile europene ale acestui stat.

UPDATE: Coloana oficială a celor doi preşedinţi va ocoli Drumul European 85 pentru că este plin de gropi. Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti ar fi trebuit să treacă prin Fălticeni, localitate aflată de 30 de kilometri de Suceava. Potrivit Digi 24. Va fi stabilit un drum ocolitor.

Primarul din Fălticeni a avut o poziţie tranşantă cu privire la această situaţie, subliniind că poate să vină oricine, pentru că nu are cum să asfalteze într-o săptămână.
Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va avea convorbiri cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la sediul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Programul include şi acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava preşedintelui Nicolae Timofti, după care cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său moldovean vor vizita împreună Cetatea de Scaun a Sucevei.

Senatul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava a decis, în 2013, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul universităţii sucevene.

Aceasta va fi cea de-a doua întrevedere dintre cei doi şefi de stat, după vizita oficială pe care Klaus Iohannis a făcut-o la Chişinău, la scurt timp de la preluarea mandatului de preşedinte, în 25 februarie, relatează Mediafax.

Sâmbătă, cu trei zile înainte de eveniment, zeci de muncitori lucrau de zor pentru cosmetizarea campusului Universităţii. La intrare au fost înlocuite steagurile României, Uniunii Europene şi NATO. Au sost spălatea geamurile şi parcările. Au fost măturate aleile. Gazonul a fost grebat, iar copacii au fost toaletaţi şi spălaţi cu furtunul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns