Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Biserica ortodoxă din Culciu Mic a fost târnosită cu moaşte şi i s-a atribut un al doilea hram

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lume multă la sfinţirea bisericii ortodoxe din Culciu Mic
Lume multă la sfinţirea bisericii ortodoxe din Culciu Mic

Duminică, 19 iulie, a fost o zi cu semnificaţie profundă pentru locuitorii satului Culciu Mic, comuna Culciu. A avut loc sfinţirea după lucrările de reabilitare şi modernizare a Bisericii Ortodoxe din localitate şi târnosirea ei cu noaşte. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Iustin Hodea Sigheteanu, arhiereu vicar al Episcopiei Ordotoxe a Maramureşului şi Sătmăreului şi cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan.

Imediat ce a sosit de la Baia Mare înaltul slujitor, s-a intrat în Biserică pentru a începe şi a desăvârşi slujba de sfinţire şi târnosire cu moaşte a lăcaşului de cult. Aşa cum aprecia cineva din mulţime, de mult n-au fost atâţia oameni în această biserică.

Se cuvine subliniat faptul că biserica ortodoxă din Culciu Mic a fost construită în anul 1928, fiindu-i atribuit hramul Sf. Mare mucenic Dimitrie. Cu ocazia sfinţirii lucrărilor executate şi a târnosirii de duminică, 19 iulie, episcopul Iustin Hodea Sigheteanu a dat şi al doilea hram acestei biserici – Iosif Mărturisitorul.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 20 iulie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei Satu Mare si intra in contul bisericii reformate si catolice

Construirea unui campus pentru liceele satmarene ar degreva bugetul de aceste cheltuieli

450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei municipiului Satu Mare si intra in conturile Biserici Reformate ori in conturile Ordinului Surorilor de Caritate Santul Vicentiu de Paul Satu Mare.

Banii reprezinta plata chiriilor pentru cladirile unde isi desfasoara activitatea unele licee si scoli din Satu Mare. Asta fara sa luam in calcul banii investiti de municipalitate in reabilitarea acestor cladiri.