Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Olimpia bate Bihorul cu 2-1 și este lider în Seria II

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dar victoria a fost una dificilă venită pe final de meci

olimpiaAșa cum și-a propus, Olimpia a învins pe FC Bihor cu 2-1 (0-1) și rămâne pe primul loc în serie. După două etape, formația sătmăreană a acumulat 6 puncte și are un golaveraj de invidiat, 7-1. Dar victoria de sâmbătă s-a conturat greu, după ce formația sătmăreană a fost condusă o bună parte de timp. Dar finalul a fost unul excelent și, grație unor schimbări inspirate, Olimpia a întors rezultatul și a câștigat. Aceasta este partea plină a paharului pe care o consemnăm după meciul de sâmbătă. Dar există și o parte goală care cuprinde mai multe aspecte.

Mai înainte de toate, vorbind strict fotbalistic, Olimpia a făcut sâmbătă un joc slab în fața unui adversar fără niciun fel de veleități. Sătmărenii au abuzat, vreme de 60-65 de minute, de mingi înalte. Jucătorii Olimpiei au jucat ceea ce în argou se numește “bufa”. Adică fundașii au abuzat de baloane trimise, din jumătatea proprie, direct spre înaltul Boștină în speranța unei devieri fericite spre un coleg. Dar nici statura și nici detenta nu l-au ajutat pe Boștină care nu știm să fi câștigat vreun duel cu fundașii adverși. La jocul slab a concurat, cu siguranță, situația financiară a clubului. Jucătorii, dar și staff-ul tehnic, au intrat în a 11-a săptămână de când nu au văzut niciun leu de la club. Iar speranțele de a le intra în conturi bani, în viitorul apropiat, sunt minime. Iar în atari condiții e greu să ai un tonus adecvat și să dai totul pentru a câștiga un meci.

Olimpia a început bine meciul și a avut o ocazie chiar în debut când un fundaș bihorean a fost cât pe ce să trimită în propria poartă. Dar apoi, în loc de fotbal am văzut un joc stereotip, falimentar, fără pic de imaginație, cu baloane “zmeu” înălțate în speranța că Boștină va reuși ceva. Apoi, în minutul 28, profitând și de ieșirea temporară din apărare a lui Heil, pentru îngrijiri medicale pe margine, bihorenii au profitat de spațiul liber și au deschis scorul. Ember a centrat de pe partea dreaptă, Băican a respins greșit în față până la Șulea care a împins balonul în plasă din 7 metri. Olimpia forțează egalarea dar degeaba, atacurile sătmărenilor fiind ușor destrămate de oaspeți. Dar, așa cum s-a mai întâmplat, vine inspirația antrenorului Csik care face două schimbări, intră Selagea și Cădar, care vor da o altă față meciului. După intrarea în teren a lui Cădar mai ales, apar combinațiile la firul ierbii, un-doiuri rapide care pun în dificultate apărarea oaspeților. Iar în minutul 73 Olimpia egalează prin Munteanu, șut de la 12 metri, lateral dreapta, la colțul lung, după o centrare mingea a fost deviată de Faur cu capul.

În minutul 78 după un balon respins de bihoreni, mingea a ajuns la Selagea care a centrat la marginea careului mic de unde de Faur a înscris, cu capul din plonjon, boltă peste portarul Nagy. Golul lui Faur, cel al victoriei, a adus mult bucurie în teren și în tribune, iar cele două galerii le Olimpiei, înfrățite, au cântat până la fluierul final al arbitrului.

– FC Olimpia: Băican – Munteanu, Tătaru, Heil, Iuhas, Villand (64 Lukacs), Chivari, Takacs (46 Selagea), Faur, Boștină, Bura (68 Cădar).
– FC Bihor: Nagy – Mangra, Mintaș, Țoca, Arsene, Magda (83 Pantea), Lorincz, Ember, Al. Maria (71 Sas), Andor, :ulea.

“Suntem neplătiți de 11 săptămâni” spune Csik

La conferința de presă de după meci au participat din partea Olimpiei antrenorul Csik și jucătorii Iuhas și Munteanu, ultimul fiind, după părerea noastră, cel mai bun om al meciului.

Dar, în loc să ne vorbească despre meci, despre jocul în sine, sigur, și despre problemele clubului, Csik și Iuhas, foarte nervoși, au început să facă rechizitoriul presei. “Ar trebui să ne felicitați pentru victorie nu să mă întrebați de calitatea jocului” a spus la început Tiberiu Csik. Sigur, noi am felicitat întreaga echipă pentru succes și ne bucurăm pentru el, pentru postura de lider a Olimpiei. Dar asta nu înseamnă că nu avem voie să știm de ce s-a jucat cu mingi trimise spre înaltul cerului când jucătorii erau cu ghetele în iarbă.

După acest debut intempestiv, Tiberiu Csik a devenit mai calm și a explicat presei că este greu să pregătească echipa în condițiile în care jucători și antrenori nu au mai fost plătiți de două luni și jumătate “Cum să-mi motivez jucătorii dacă nu au văzut niciun ban de la club de 11 săptămâni? E greu să-i pregătești, să-i faci să se concentreze la joc câtă vreme nu sunt plătiți. Îi felicit pe băieți care, în ciuda acestor condiții au dat dovadă de atitudine. Dar, repet, fără bani, fără condiții normale de pregătire, cu doar șapte mingi, e greu să faci performanță“ a spus antrenorul Olimpiei. Întrebat despre o eventuală câștigare a seriei, despre o promovare în prima ligă, Csik a zâmbit amar fără să se angajeze într-o promisiune.

Cam același discurs l-a avut și căpitanul Iuhas căruia profităm de prilej și-i spunem “La mulți ani” și-l felicităm pentru joc. Nu și pentru ironiile ieftine adresate unor persoane din sală.

Mult mai reținut a fost Dumitru Munteanu, autor al unui gol. “Sunt fericit că am marcat, că am câștigat. Victoria este a întregii echipe și o dedic tuturor celor care ne susțin” a spus fundașul Olimpiei fără să pomenească de bani, sau condiții de pregătire.

Rezultatele etapei: “U” Cluj – UTA 0-1, Brașov – Caransebeș 0-1, Gaz Metan – Tărlungeni 2-1, Pâncota – Baia Mare 1-4, Vâlcea – Reșița 3-2, Olimpia – Bihor 2-1.

Picture 1Etapa viitoare: Gaz Metan – Pâncota, Tărlungeni – Cluj, UTA – Mioveni, Târgoviște – Olimpia, Bihor – Vâlcea, Reșița – Brașov, Caransebeș – Baia Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns