Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şeful antifraudei din ANAF, pus sub control judiciar

Vicepreședintele ANAF Romeo Nicolae
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae
Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

UPDATE: Vicepreședintele ANAF, Nicolae Romeo-Florin, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență.

La ieșirea din sediul DNA, Nicolae Romeo-Florin a declarat, răspunzând unor întrebări, că se consideră nevinovat, că este obosit și că în cursul zilei de joi va trebui să ia unele decizii. Întrebat dacă își va da demisia din funcția pe care o deține în cadrul ANAF, acesta a arătat că o decizie asupra acestui aspect o va lua în cursul zilei de joi.

El a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA Ploiești, participând și la una dintre cele două percheziții pe care procurorii anticorupție le-au efectuat la locuințele acestuia situate în județul Prahova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă faţă de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în prezent vicepreşedinte ANAF şi director general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, relatează Mediafax.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în calitate de consilier superior în ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova .

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF – Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Romeo Florin Nicolae a fost audiat la DNA Ploieşti, unde a ajuns, în jurul orei 14.40, însoţit de avocatul Alexandru Chiciu, la intrarea în sediul instituţiei el spunând că nu a făcut nimic ce i s-ar putea reproşa.

Nicolae este vicepreşedinte ANAF cu rang de sectretar de stat şi coordonează Direcţia Generală Antifraudă şi Direcţia Generală Vamală.

Romeo-Florin Nicolae a condus Autoritatea Naţională a Vămilor până la începutul lunii august 2013, când a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală, direcţie nou înfiinţată la acel moment cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

La conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a stat în perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF, iar înainte a fost consilier la Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF.

Şeful Antifraudă din ANAF, suspectat de corupţie, are trei case, patru terenuri, două autoturisme

Şeful Direcţiei Antifraudă Fiscală, Romeo-Florin Nicolae, audiat miercuri la DNA Ploieşti, deţine două apartamente şi o casă, patru terenuri, două autoturisme, depozite bancare de aproximativ 32.000 de euro şi venituri declarate de circa 100.000 lei.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Nicolae, din iunie 2015, acesta deţine în Ploieşti un apartament de 115,9 metri pătraţi, din anul 2004, împreună cu soţia, o casă de 142 metri pătraţi primită ca donaţie de la părinţi în 2012, iar pe numele soţiei mai figurează un apartament de 50,36 metri pătraţi, tot din 2012, dobândit în urma unei succesiuni.

Tot ca donaţie de la părinţi, Nicolae mai deţine în judeţul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 de metri pătraţi şi jumătate din altul de 537 metri pătraţi. Soţia lui, Adriana Nicolae, are în urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 metri pătraţi şi un teren extravilan de 5.933 metri pătraţi, ambele în Prahova.
Vicepreşedintele ANAF are două autoturisme – un Peugeot cumpărat în 2007 şi un BMW achiziţionat în leasing în 2011. Totodată, are un contract de leasing de circa 20.500 euro la Porsche Leasing, pentru perioada 2013-2017.

Nicolae figurează cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro şi aproximativ 29.500 de lei, în posesia cărora a intrat prin succesiune, dar şi cu un depozit bancar de 1.000 lei deschis în acest an.

La capitolul venituri, şeful Direcţiei Antifraudă a declarat 47.580 de lei din salariul obţinut la ANAF sector 5 Bucureşti, iar soţia a încasat 76.612 lei ca salariu de actualizat, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova.

Totodată, Nicolae a obţinut 13.069 lei din indemnizaţia de membru al AGA la Compania Naţională “Loteria Română” şi 41.516 lei din indemnizaţia la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns