Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Joi, scrimă în Satu Mare, demonstrații în toată țara

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“FlashMob România” de la ora 17.00 în Pasajul “Corneliu Coposu”

scrimaFederația Română de Scrimă se implică în ultimii ani în tot felul de acțiuni inedite de promovare a sportului în rândul românilor. După evenimentul de excepție de anul trecut, “Caravana scrimei românești”, în anul 2015 FRS ne propune o amplă acțiune simultană de promovare a scrimei și de atragere a cât mai multor copii către acest sport, în 11 orașe din țară.

Iar cum Satu Mare se numără printre județele care au dat mari campioni de-a lungul anilor, nu putea să lipsească din această acțiune. Federația care se mândrește cu 49 de medalii de aur, 65 de medalii de argint și 87 medalii de bronz la Campionatele Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice și Europene, aduce aproape de tinerii români mari campioni precum Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Mihai Covaliu și alți actuali și foști campioni.

Despre ce este vorba? Joi, 17 septembrie, se va desfășura acțiunea “FlashMob România 2015” pentru demonstrații simultane, poze, autografe și alte acțiuni de popularizare a scrimei, alături de sportivii și antrenorii de la cluburile de scrimă din cele 11 orașe: Slobozia, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov și Râșnov. În fiecare dintre orașele enumerate mai sus se vor afla sportivi valoroși care vor susține demonstrații. Legat de Satu Mare, acțiunea se va desfășura în Pasajul “Corneliu Coposu” de la ora 17.00, sau Sala de Scrimă “Alexandru Csipler”, dacă plouă. În centrul atenției va fi valoroasa spadasină sătmăreancă, Amalia Tătăran (CS Dinamo), dar și Mădălin Bucur (CS Dinamo/ Sabie). Vor oferi demonstrații de scrimă și sportivi de la CS Satu Mare.

Iată sportivii trimiși de FRS în celelalte orașe:
– Slobozia: Alin Badea (Steaua/sabie), George Iancu (Steaua/sabie), Sorin Eftimie (Dinamo/sabie);
– Constanța: Maria Udrea (Steaua/floretă), Ana Maria Constantin (Dinamo/spadă);
– Iași: Tiberiu Dolniceanu (Dinamo/sabie), Dragoș Sârbu (Dinamo/sabie), Cristian Bițucă (Dinamo/sabie);
– Târgu Mureș: Greta Vereș (Steaua/spadă), Mario Persu (Craiova/spadă);
– Cluj-Napoca: Mălina Călugăreanu (Steaua/floretă), Iulian Teodosiu (Dinamo/sabie);
– Oradea: Alexandra Predescu (Steaua/spadă), Bianca Benea (CSM Oradea/spadă);
– Timișoara: Ana Boldor (Poli Timișoara/floretă), Maria Boldor (Steaua/floretă);
– Craiova: Anca Măroiu (Steaua/spadă), Adrian Dabija (CS UNEFS/spadă);
– Brașov: Ana Maria Popescu (ex-Brânză) (CSA Steaua/spadă), Simona Pop (Steaua/spadă), Bianca Pascu (Dinamo/sabie);
– Râșnov: Simona Gherman (Steaua/spadă), Loredana Dinu (Dinamo/spadă), Ioana Dumitru (Dinamo/spadă), Ciprian Gălățanu (Dinamo/sabie).

Evenimentul este organizat de Federația Română de Scrimă, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, prin Direcțiile Județene de Sport și Tineret.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Brânză de aur la Budapesta

Asculta acest articol Ana Maria Popescu (Brânză) a obținut duminică cel mai bun rezultat al sezonului 2018-2019. Românca a reușit