Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un consilier din MAI şi-a dat demisia după acuzaţii formulate la adresa sa în dosarul lui Dragnea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Samuel Calotă, consilier al unui secretar de stat din MAI, şi-a dat joi demisia după ce, miercuri seară, un martor din dosarul Referendumului a declarat că acesta i-a oferit bani pentru a îşi retrage denunţul împotriva lui Liviu Dragnea.

 
Samuel Calotă era consilierul secretarului de stat pentru Relaţia cu Parlamentul din MAI, Bogdan Tohăneanu, scrie Mediafax.

Calotă a fost acuzat de Romică Parpalea, fost preşedinte al unei secţii de votare din Alexandria, că i-a oferit acestuia din urmă 100.000 de euro pentru a-şi retrage denunţul împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.

Parpalea a susţinut, miercuri seară, la Realitatea TV, că Samuel Calotă a făcut presiuni asupra sa.

“Am vrut sa merg în faţa Ambasadei americane, să intru în greva foamei. Nu ştiţi la ce presiuni am fost supus. Telefoane de ameninţare cu număr ascuns şi, după toată tevatura, a intervenit prin cineva prin care ne cunoşteam de mult timp. Acea persoană e consilierul personal al ministrului de Interne, Samuel Calota, care, la dumnealui în casă, cu presiune, m-a pus să scriu. Prima data m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de ascultat de la DNA. (…) Domnul Calotă mi-a zis: ‘Romică, vin cu o propunere de la Dragnea: îţi închidem dosarul’. I-am zis: ‘şefu, nu am nimic aici, dacă ei mi-au fabricat un dosar!’. Mi-a zis: ‘vă închidem dosarul şi vă dăm suma de 100.000 de euro ca să vă retrageţi denunţul împotriva lui Dragnea’. Calotă vorbea cu avocatul domnului Dragnea”, a susţinut Parpalea.

Liviu Dragnea a fost prezent, luni, la primul termen al apelului din dosarul “Fraude la referendum”, discuţiile fiind amânate până în 23 noiembrie de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Apelul din dosarul Referendumului este judecat de un complet format din preşedinele ICCJ, Livia Stanciu, Angela Dragne, Luciana Mera, Luminiţa Zglindea şi Maria Francisca Vasile.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost condamnat în 15 mai, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Legile Justiției, adoptate de Camera Deputaților

Astăzi, Camera Deputaţilor a adoptat  modificările la legile justiţiei. Plenul Camerei Deputaților a votat modificările la cele trei legi din pachetul “legilor justiţiei” legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.