Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Kereskényi Gábor, candidatul UDMR la Primăria Satu Mare

Kereskenyi Gabor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kereskenyi Gabor a obtinut 199 de voturi
Kereskenyi Gabor a obtinut 199 de voturi

Kereskényi Gábor a ieşit învingător la alegerile interne pentru candidatura la Primăria Satu Mare în cadrul organizaţiei municipale a Uniunii Democrate Maghiare, care au avut loc vineri, 2 octombrie, la Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare.

 

Pentru această fază a alegerilor au intrat în cursă cinci candiaţi: Kereskényi Gábor, Ilonczai Annamária, Güntner Tibor, Zazula Béla şi Maskulik Csaba.

S-a întâmplat în premieră ca un partid să accepte candidatura oricui, indiferent de apartenenţa politică. Aşa se explică prezenţa lui Zazula Béla pe lista candidaţilor, care a mai intrat în bătălia pentru scaunul de primar şi la alegerile anterioare. Şi atunci, şi acum, el a pornit în culorile Partidului Civic Maghiar, care, de data acesta se pare că va susţine UDMR.

263 de voturi valabil exprimate
263 de voturi valabil exprimate

Şedinţa a fost deschisă de Kovács Péter, preşedintele executiv al UDMR, care a subliniat importanţa alegerilor democratice chiar şi în interiorul organizaţiei. A apreciat ca o bună deschidere faptul că s-a acceptat candidatura, chiar şi a celor din afara organizaţiei, deoarece şi cazul din Satu Mare dovedeşte că acest lucru ar putea stabili o mai bună colaborare, o unitate între partide. A atras atenţia candiadţilor că doar unul dintre ei poate ieşi învingător, dar acest lucru nu e voie să divizeze electoratul. Toţi ceilalţi trebuie să-l sprijine pe cel care va reprezenta formaţiunea la alegerile de anul viitor.

Mai multe în ediţia tipărită din 3 octombrie, disponibiă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament  PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns