Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Protest în Capitală pentru demisia lui Gabriel Oprea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Câteva sute de persoane s-au adunat, duminică, la fântâna de la Universitate, pentru a cere demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit în timp ce însoţea coloana oficială a vicepremierului, proteste similare fiind anunţate şi în alte localităţi din ţară.

UPDATE 20.00: Aproximativ 1.000 de persoane au participat la mitingul pentru demisia ministrului Oprea,  pe care îl consideră responsabil de moartea tragică a poliţistului Bogdan Gigină. Protestatarii bucureşteni l-au trimis pe ministrul de Interne cu “girofar către penitenciar”.

UPDATE 18.00: Oamenii ameninţă că vor continua protestele dacă Gabriel Oprea nu demisionează

UPDATE 15:50 – Manifestanţii au plecat de la MAI spre sediul Guvernului, scandând “Demisia”

Manifestanţii care cer demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, au plecat de la sediul MAI spre Palatul Victoria, spunând că au nevoie de coloană oficială, pentru că “s-ar putea să fie gropi”, circulaţia pe Bulevardul Magheru fiind blocată pe două benzi, spre Piaţa Romană.

UPDATE 15:20 – Manifestanţii de la Universitate au plecat în marş spre Ministerul de Interne, scandând “Jos Oprea”

Câteva sute de manifestanţi au plecat în marş din zona fântânii de la Universitate spre sediul Ministerului Afacerilor Interne, scandând “Jos Oprea”, “Demisia” şi “Solidaritate”, după ce au ţinut un moment de reculegere pentru poliţistul Bogdan Gigină.

Protestatarii au început să se adune de la ora 14.00 în zona fântânii de la Universitate, numărul acestora ajungând, după o oră, la câteva sute.

În jurul orei 15.00, după mai multe scandări prin care au cerut demisia ministrului Gabriel Oprea, dar şi a premierului Victor Ponta şi au huiduit “politicenii şi găştile lor de partid”, manifestanţii s-au încolonat şi au plecat spre sediul Minsiterului Afacerilor Interne.

Înainte de a pleca în marş spre sediul MAI, manifestanţii au ţinut un moment de reculegere pentru poliţistul Bogdan Gigină şi au transmis condoleanţe familiei acestuia, scrie Mediafax.

În aproximativ 15 minute, manifestanţii au ajuns la sediul MAI, unde au continuat să scandeze “Jos Oprea” şi “Demisia”.

În jurul Ministerului de Interne au găsit un rând de jandarmi, la vederea acestora manifestanţii scandând “securiştii”.

Oamenii au scandat “Solidaritate”, având braţele ridicate şi cu pumnii strâni, dar şi “General izmană, arzi gazul de pomană”, “Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, “Generale, generale, gros obrazu lu’ matale”. Aceştia au afişat şi mesaje pentru PNL şi PSD – “Voi sunteţi de vină pentru că această lipitoare (UNPR) există”.

Tot duminică, de la ora 16.00, motociclişti din Transilvania sunt aşteptaţi să participe la un marş comemorativ prin municipiul Cluj-Napoca în memoria poliţistului Bogdan Gigină, iar de la ora 17.00 este programat un miting de protest faţă de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, care va avea loc în Piaţa Unirii.

Duminică dimineaţă, Ministerul Afacerilor Interne a transmis primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns