Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Gabriel Oprea, acuzat că a folosit elicopterele Armatei în scop politic

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării, a făcut referiri în cadrul unui interviu la felul în care Gabriel Oprea se folosea de insfrastructura Armatei.

“Dumnealui, în calitate de ministru (al Apărării, între 2009 și 2012 – n.red.), a simțit nevoia unui dispozitiv de securitate mai dezvoltat, care angaja resurse la fel ca la Ministerul de Interne. În deplasările sale în scop politic a folosit din plin resursele Armatei. În perioada respectivă bugetul Apărării era dezechilibrat, insuficient. Ca să folosești banii din buget pentru deplasări cu elicopterul în scop politic în repetate rânduri denotă anumită atitudine față de sistem”, a declarat Dobrițoiu.

“S-au făcut sub egide ale zborurilor de instrucție. Dacă te deplasezi la o întâlnire de partid te folosești de mijloacele partidului.. (…) Trebuie înțeles că echipajele elicopterelor de transport când se deplasează pentru a satisface niște nevoi, pentru a transporta ministrul, tot zbor de transport este și urmează anumite cutume profesionale, dar în scripte așa figurează. Ministrul aprobă zborurile de instrucție. Problema e că cel care utilizează acel zbor participă la alte misiuni. Depinde de aparatul cu care se zboară. Echipajul derulează aceleași activități și la transportul de persoane și la echipaje”, a spus Dobrițoiu, la Digi24.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns