Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alertă pe Facebook: Sătmărenii sunt chemaţi în stradă!

Sătmărenii sunt solidari și merg mai departe. Astăzi ies în stradă!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Satu Mare se alătura altor oraşe din ţară şi iese în stradă!
Satu Mare se alătura altor oraşe din ţară şi iese în stradă!

La Satu Mare au loc astăzi acţiuni de protest după tragedia din clubul Colectiv

Satu Mare se alătura altor oraşe din ţară şi iese în stradă! Acesta este mesajul transmis pe Facebook prin două evenimente ce au loc astăzi şi vineri în municipiul Satu Mare. Sătmărenii sunt chemaţi în stradă, sunt chemaţi să iasă pentru a schimba ceva la câteva zile de la tragicul eveniment care a curmat viaţa a 32 de tineri în clubul bucureştean Colectiv. Cele două proteste care se doresc paşnice vin cu imboldul de a face ceva pentru a ne trezi la realitate.

“Tăcerea ucide! Hai în stradă!”, este mesajul transmis de tinerii sătmăreni pe Facebook

Primul protest are loc astăzi, 4 noiembrie, începând cu ora 19. “Tăcerea ucide! Hai în stradă!”: “Nu plecăm până nu plecaţi! Centrul Nou Satu Mare ( Groapa ) E timpul ca noi, tineretul, să ieşim în stradă pentru a schimba ceva. E timpul să ne trezim la realitate! Nu trebuie să mai îndurăm abuzurile de putere, trebuie să le arătăm că nu suntem de acord cu ce se întamplă! Am stat prea mult timp cu mâinile în sân şi am aşteptat ca altcineva să acţioneze în locul nostru. Haideţi în număr cât mai mare miercuri, 4 noiembrie 2015, la protest. |elul nostru este evitarea altor evenimente în genul acelora din Colectiv, Apuseni şi aşa mai departe. Împreună vom încerca să înlăturăm corupţia pentru o Românie mai bună! Peste 20 de mii de oameni au ieşit deja marţi, 3 noiembrie, haideţi să ne alaturam lor! Invitaţi cât mai multa lume!!”. Acesta este mesajul transmis pe Facebook de cei care au creat evenimentul pe pagina de socializare.

Marţi, 3 noiembrie, peste 25 de mii de oameni au ieşit în stradă cerând schimbarea clasei politice din România şi demisiile premierului, a ministrului Gabriel Oprea şi a primarului Cristian Popescu Piedone.
Marţi, 3 noiembrie, peste 25 de mii de oameni au ieşit în stradă cerând schimbarea clasei politice din România şi demisiile premierului, a ministrului Gabriel Oprea şi a primarului Cristian Popescu Piedone.

CORUPŢIA UCIDE! DACĂ NU REACŢIONĂM, EI AU MURIT DEGEABA!

Al doilea eveniment de amploare din Satu Mare e programat pe vineri. Iată detaliile: “România iese în stradă! Marş colectiv în toate oraşele. Satu Mare iese în stradă! CORUPŢIA UCIDE! DACĂ NU REACŢIONĂM, EI AU MURIT DEGEABA! Vineri, 6 noiembrie 2015, la orele 20.00, ne întâlnim în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare cu o lumânare în mână! Nu acceptam politicieni şi nici presă manipulatoare la marşul de protest!”.

Marţi, 3 noiembrie, peste 25 de mii de oameni au ieşit în stradă cerând schimbarea clasei politice din România şi demisiile premierului, a ministrului Gabriel Oprea şi a primarului Cristian Popescu Piedone. Protestatarii din Capitală au parcurs 11 kilometri pentru a arăta că paharul s-a umplut şi vor schimbare. Lumânări pentru victimele de la Colectiv au fost aprinse în foarte multe oraşe din ţară şi tot în cursul zilei de marţi au ieşit în stradă oameni în Braşov, Ploieşti, Alba Iulia şi Miercurea Ciuc.

Sătmărenii sunt solidari şi merg mai departe. Astăzi ies în stradă!
Sătmărenii sunt solidari şi merg mai departe. Astăzi ies în stradă!

Informaţia Zilei şi Informaţia TV i-a invitat pe sătmăreni luni seara să aprindă o lumânare şi să spună o rugăciune pentru cei ce au pierit în infernul din clubul bucureştean. Au ieşit în jur de 300 de persoane. Sătmărenii sunt solidari şi merg mai departe. Astăzi ies în stradă!

Și românii de peste hotare s-au mobilizat. Tot astăzi, la ora 19, printr-un apel pe Facebook, românii din Franța sunt așteptați să iasă în stradă. Evenimentul creat în această rețea de socializare se numește “Solidarite@Paris”. Iată mesajul< “În 4 noiembrie la ora 19 ieșim in strada! Ne vedem cu toții în fața ambasadei și plecăm înspre Trocadero în semn de solidaritate cu frații, prietenii, familiile noastre din țară!

Vreau să cred că avem același vis, o Românie mai bună unde să ne întoarcem cu drag, vreau să cred că mai avem tăria să luptăm pentru ea! Au murit bunicii în razboi, parinții la revoluție, acum este timpul nostru să schimbăm ceva!”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

12 comentarii

  1. Sa nu uite nimeni ca fara a merge la scoala nu poti ajunge:politician, guvernant, parlamentar,medic, nu poti ajunge nici macar un simplu muncitor la “groapa de gunoi”. Atunci de ce uitati de cei care te invata carte, de ce uitati de femeia de serviciu din scoala care nu ia in mana salariul minim pe economie? Exista foarte multe intrebari la care nu primesti un raspuns.

  2. Şi ce să facem? Să îi aducem pe foştii oameni ai lui Băsescu (ăştia din PDL convertiţi în PNL) la putere?

    Aţi uitat vremurile când se închideau spitale, şcoli, se tăiau salarii, iar mulţi jandarmi şi pompieri şi-au pierdut până şi posturile?

    A’i uitat de borduriada lui Videanu, terenurile de sport în pantă ale lui Udrea sau de telegondolele ei? Oare nu PDL (convertit ]n PNL) i-a susţinut pe ăştia?

  3. O sa iesim sa cerem si demisile primarului ca si aicia la noi in oras functioneaza cluburi mai bombe decat sunt acelea din Buc asa ca fratilor protestarea de azi ar ttebui so constientizeze si primarul nostru corupt imp cu asociatilui cu tot Dl Stef Dl Babut etc…Jos Coruptia jos Crima jos Guvernul Corupt

  4. Jos Coica si partidul lui si fratilor data vitoare la alegerile noului prima aveti grija ce alegeti ca ati ales un prima corupt si huligan si fustangiu cum merge aproape seara de seara cu cate o doamna la hotel dana pe strada careiului :)) mare primar care vrea bn orasului vb lui dar defapt era doar vb pana si-a ajuns scopul si acuma se pisa pe noi cu toate promisiunile lui facute cu tot

Lasă un răspuns