Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Slovacia vrea să preia modelul de luptă anticorupţie din România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, l-a felicitat, miercuri, pe Klaus Iohannis pentru lupta anticorupţie, rugându-l să-i transmită “know how”-ul României în acest domeniu, cei doi înalţi demnitari discutând şi despre ameninţărle teroriste, propaganda Rusiei şi securitatea energetică.

“Am discutat despre corupţie. L-am întrebat pe domnul preşedinte dacă ar putea să ne transmită know how-ul şi ce a determinat ca în România lupta împotriva corupţiei să ajungă la un aşa înalt nivel”, a spus Kiska, după întrevederea cu preşedintele Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Slovacia, relatează Mediafax.

Un alt subiect de discuţite, potrivit preşedintelui slovac, a fost securitatea şi “propaganda Rusiei”, dar şi securitatea energetică, cei doi şefi de stat căzând de acord că “proiectul North Stream II ar fi un pericol real pentru siguranţa Ucrainei”.

În privinţa terorismului, după atacurile din Franţa, Kiska a precizat că poziţia celor două ţări este că “a scoate anumite religii ca a nu fi cele mai bune, nu este calea cea mai bună de urmat, este exact inversul, este exact ceea ce teroriştii îşi doresc”.

De asemenea, preşedintele Slovaciei şi-a exprimat şi condoleanţele pentru victimele incendiului din Colectiv, dar şi pentru românii decedaţi în atacurile de la Paris.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns