Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Graficianul Laszlo Paulovics a primit diploma de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare în cadru festiv

Momentul acordarii distinctiei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Momentul acordarii distinctiei
Momentul acordarii distinctieiMomentul acordarii distinctiei

În luna septembrie, consilierii locali sătmăreni au votat  în unanimitate proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de “Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare” graficianului şi pictorului Laszlo Paulovics, originar din Satu Mare.

După şedinţa ordinară de joi, 26 noiembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, i-a înmânat graficianului Laszlo Paulovics diploma de cetăţean de onoare în semn de distincţie pentru munca sa, pentru rodul muncii sale.

În cadrul ceremoniei la care au luat parte cunoscuţi, prieteni şi membri din familia artistului, consilierul local Szocs Peter a dat citire câtorva rânduri despre viaţa lui Laszlo Paulovics. Graficianul şi pictorul Laszlo Paulovics este originar din Satu Mare, născut fiind la 15 august 1937. Absolvent al Şcolii de Arte Baia Mare în anul 1955, îşi îndrumă paşii tot spre artele plastice, de această dată în Cluj, unde obţine diploma în anul 1961. La trei ani de la obţinerea diplomei de licenţă se stabileşte în Satu Mare, vine acasă, încadrat fiind, cum era la vremea aceea, ca scenograf la Teatrul de Nord.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns