Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cinci sătmăreni au fost premiați la Gala F.R.A.S.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Rally Raid și la karting

autoGala Campionilor 2015 a Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) s-a ținut în 12 decembrie la Sinaia. Acolo au participat cei mai buni sportivi din acest an la competițiile organizate de FRAS. Printre cei premiați s-au aflat și sportivi sătmăreni.

Gala Campionilor se organizează la sfârșitul fiecărui an, după ce competițiile i-au sfârșit. După un an plin în etape, FRAS i-a premiat cu medalii, diplome și cupe pe cei mai buni de la karting, circuit viteză, autoslalom, time attack, slalom paralel, rally cross, rally raid, off road, viteză în coastă și raliu. În ceea ce ne privește pe noi, am avut sătmăreni pe podium la Campionatul Național de Rally Raid și la Campionatul Național de Karting.

Echipajul sătmărean Ovidiu Domide și Daniel Nistor s-a impus după etapele de Rally Raid. Au trecut prin mai mult curse, prin peripeții cu mașina lor Nissan Patrol. S-a muncit enorm, iar la final de an vine și răsplata. Domide și Nistor au fost prezenți sâmbătă la Sinaia unde și-au ridicat premiile. Au ocupat primul loc în clasamentul general, dar și la categoria T.1.2. Sătmărenii de la A-Car Speed Racing au câștigat pe plan național prima etapă din Satu Mare (Trofeul “Paul Badea”), Transcarpaticul și etapa a treia de la Timișoara (etapă dedicată regretatului Corneliu Țiț).

În ceea ce privește Campionatul Național de Karting, acolo am avut trei sătmăreni pe podium de la CSM Satu Mare și Palatul Copiilor. După cele 6 etape pe care le-a avut ediția 2015, cel mai valoros rezultat l-a obținut Mihai Temian (9 ani). A terminat pe locul al doilea la Micro-Rotax (9-11 ani), o clasă la care au fost înscriși 12 piloți. Pe treapta a treia a podiumului am avut doi sportivi sătmăreni. Aflat la prima sa participare, Darius Bota (6 ani) a cucerit bronzul la clasa Kid (6-9 ani) unde au participat 17 piloți. Marco Bota (11 ani) a prins și el a treia treaptă a podiumului la clasa Mini (11-14 ani), la care au participat în total 19 piloți.

Prin gala de la Sinaia s-a celebrat 10 ani de FRAS și 111 ani de motorsport în România. Au participat peste 500 de invitați și personalități marcante ale sportului românesc precum Gabriela Szabo, Camelia Potec, Andreea Raducan, Zsolt Gyongyosi, Corina Ungureanu, Irina Deleanu. Evenimentul a fost prezentat de Roxana Ciuhulescu (ambasador de imagine FRAS) și de actorul Andrei Duban.

La final de an le dorim sătmărenilor mult succes la competițiile pe care ni le va oferi anul 2016 în sportul auto.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns