Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Gyenes a încheiat pe locul 25 etapa de miercuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
 Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

Aventura lui Mani Gyenes la Dakar 2016 continuă. Marți a alergat pentru etapa a 3-a de la clasa moto, una foarte bună pentru sătmăreanul de la Autonet Motorcycle Team.

Etapa a treia s-a desfășurat în Argentina, între Terma de Rio Hondo și San Salvador de Jujuy. A fost și ea afectată de ploile abundente din ultimele zile, iar organizatorii au scurtat proba specială de la 314 km la 200 km. Mani a avut un ritm bun pe întreaga lungime a probei, la unul dintre punctele intermediare având chiar al optulea timp, și s-a clasat în final pe locul 13. Timpul său 2h34min38sec a fost cu doar 3min35sec în urma celui stabilit de către Kevin Benavides, câștigătorul probei. Înainte de afișarea rezultatelor oficiale, Gyenes termina pe locul 16. Însă s-au dat câteva penalizări astfel că sătmăreanul a urcat pe locul 13, păstrându-și locul 20 în clasamentul general.

“Proba specială din etapa a treia a fost asemănătoare cu cea de ieri (4 ianuarie). Am avut multe drumuri de țară, drumeaguri, totul cu multe viraje, parcă a fost o probă de WRC. Nu au fost probleme cu navigația și m-am simțit bine pe motocicletă. Mâine avem etapă maraton și nu ne vom întâlni cu echipa de asistență la finalul zilei. Vom avea două probe speciale, pe 6 și 7 ianuarie, la mare altitudine în Anzi”, ne-a transmis Gyenes.

Cu ocuparea locului 13 de marți, riderul nostru și-a egalat cea mai bună clasare într-o etapă, de la ediția precedentă de Dakar. Amintim că în 2015, Gyenes a terminat cele 13 etape din Argentina, Bolivia și Chile pe următoarele locuri: 47, 52, 40, 20, 23, 21, 31, 30, 24, 26, 19, 21, 13.

Miercuri s-a desfășurat etapa a 4-a pe traseul San Salvador de Jujuy-San Salvador de Jujuy. Din totalul de 629 km, 429 au reprezentat-o proba specială. A fost prima etapă maraton din Dakar 2016 și readuce în atenția concurenților un tip de etapă maraton care nu s-a mai practicat din 1992. Cu alte cuvinte, nici concurenții nu au avut acces la motocicletă, nu au putut interveni asupra lor după ce au revenit îi bivuac. S-au depus într-un parc închis de unde vor mai fi ridicate pe 7 ianuarie dimineață pentru a parcurge etapa a cincea, cea care îi va duce în Uyuni, Bolivia. Înălțimea medie a probei speciale de miercuri a fost de 3.500 metri altitudine. Practic, nicio secțiune din cei 429 de kilometri nu a coborât sub 3.000 de metri altitudine, iar cel mai înalt punct al zilei a fost de circa 4.000 de metri. Aventura la înălțime nu s-a încheiat cu incursiunea de miercuri în Anzi. Va continua și pe 7 ianuarie, când, în drum către Uyuni (Bolivia), riderii vor concura la aproximativ 4.600 metri altitudine.

Înaintea afișării rezultatelor oficiale, Gyenes a terminat etapa de miercuri pe locul 25 cu timpul 4h19min17sec, la 13min47sec de învingătorul etapei. Vom reveni cu alte detalii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Karting în Satu Mare

Asculta acest articol Orașul nostru va găzdui în zilele de 7 și 8 septembrie Cupa Satu Mare la karting, eveniment

Sigla Informatia Zilei

Ballack prins cu 211 km/h

Asculta acest articol Cunoscut ca un ghinionist al fotbalului mondial, fostul internaţional german Michael Ballack nu a scăpat de necazuri