Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Locul 22 pentru Gyenes în etapa de joi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

gyenesFinalul ediției 2016 a Dakarului este unul excelent pentru Mani Gyenes. Pilotul de la Autonet Motorcycle Team a urcat pe locul 13 în clasamentul general, înaintea ultimelor trei etape.

Etapa a 10-a de miercuri a fost una bună pentru Gyenes. Pe traseul Belen – La Rioja a avut al 17-lea timp, fapt ce i-a permis să urce 6 locuri la general.

“Am terminat și proba a 10-a din Dakar 2016 (s-a desfășurat în zona dunelor albe de la Fiambala, în Argentina). A fost o zi maraton pentru că ieri seară nu am avut asistență tehnică, dar din fericire nu am avut nicio problemă cu motocicleta. Ieri și astăzi (13 ianuarie) am avut două zile foarte grele, cu foarte mult nisip și acum bate foarte tare vântul și nu se poate sta fără ochelari. La începutul probei de astăzi a și plouat, am mers mai încet nu am avut un ritm foarte bun, dar după alimentare mi-am găsit ritmul și împreună cu alți patru piloți ne-am tot întrecut în ultimii 50 de km. Ne-am distrat foarte bine. Mă bucur că sunt aici, mai sunt trei zile de concurs și sper să ajungem la Rosario cu un rezultat cât se poate de bun”, ne-a declarat riderul sătmărean. Miercuri s-a încheiat cea de-a doua etapă de maraton (nu s-a permis intervenția echipelor de asistență asupra motocicletelor), acolo unde Gyenes este lider având un avans de 8 minute. Menţionăm că cea mai bună clasare din carieră datează de la ediţia 2011 când a încheiat pe locul 18 la general. Gyenes s-a impus la clasa maraton la ediţiile 2011 şi 2015. De altfel, este foarte aproape să-și îndeplinească obiectivele, clasarea în Top 15 la general și câștigarea clasei Maraton.

Actualul loc 13 deținut în clasamentul general este cea mai bună performanță din istoria participărilor riderilor români în Dakar.

Joi s-a alergat în etapa a 11-a, una lungă cu 712 km în program, din care 431 km proba specială. Pe traseul La Rioja – San Juan a predominat fesh-feshul, un nisip extrem de fin care pare dur însă se comportă ca și cum ar fi noroi – este foarte alunecos, iar piloții se pot păcăli ușor. Gyenes a terminat pe locul 22, însă vom reveni cu detalii.

După încheierea etapei, au mai rămas încă două zile cu trasee extrem de rapide pe drumuri de pământ din zona montană și marele finiș de la Rosario.

Vineri se va merge pe traseul San Juan – Villa Carlos Paz, iar din cei 931 km, proba specială măsoară 481 km.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns