Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sorin Frunzăverde, condamnat la închisoare în dosarul voturilor pentru Iohannis

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sorin Frunzaverde, preşedintele CJ Caraş- Severin
Sorin Frunzaverde, preşedintele CJ Caraş- Severin

Liderul PNL Sorin Frunzăverde a fost condamnat la închisoare în dosarul în care e acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit în campania electorală prezidenţială. Frunzăverde a primit doi ani de închisoare, dar cu suspendare.

UPDATE: Sorin Frunzăverde nu va mai putea candida din partea PNL la alegerile de anului acesta, ca urmare a condamnării cu suspendare în dosarul alegerilor prezidenţiale, a declarat, vineri, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

Condamnarea în primă instanţă duce automat la suspendarea din calitatea de membru de partid până la hotărârea definitivă a instanţei, potrivit statutului PNL.

 

Decizia aparţine Tribunalului Caraş-Severin şi nu este definitivă.

De asemenea, el a fost pus sub supraveghere pe un termen pe patru ani în dosarul în care a fost pus sub acuzare anul trecut pentru folosirea ilegală a influenţei de lider politic.
Hotărârea a fost luată destul de repede, dat fiind că această cauză a fost deschisă în contextul alegerilor prezidenţiale.

În aceast dosar existau acuzaţii privind influenţarea unor primari traseişti pentru ca Iohannis, candidat la acea vreme din partea PNL, să obţină un scor cât mai bun în alegerile prezidenţiale.

Sorin Frunzăverde i-ar fi cerut adjunctului său de la consiliu, condamnat în acelaşi dosar la 3 ani şi 4 luni cu executare, să facă în aşa fel încât să îi convingă pe primarii din judeţ să obţină cât mai multe voturi pentru candidatul sprijinit de PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis. Sorin Frunzăverde i-ar fi ameninţat pe primari cu oprirea fondurilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns