Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Omagierea poetului național la Școala Gimnazială “Grigore Moisil”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu prilejul aniversării a 166 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu, elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” au organizat mai multe activități menite să evidenţieze importanţa operei eminesciene în istoria şi în cultura poporului român. Cuvântul de deschidere al profesoarei Cristina Soltuz a transmis emoție, sensibilitate atât în rândul cadrelor didactice prezente cât și în rândul elevilor.


Pornind de la următoarele întrebări: Mai este Eminescu la modă? Ce mai cunoştem azi din vasta lui operă? Ce mai preţuim? Ce mai citim? Ce noi aspecte descoperim citindu-i opera?, elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” aduc astăzi un omagiu celui care a fost “poetul nepereche”.
Îndrumaţi de profesorii de la catedra de limba şi literatura română, muzică, istorie, elevii şi-au arătat măsura talentului, întrecându-se în recitări de poezii, cântece şi reprezentaţii scenice din opera marelui poet. Astfel, elevii clasei a V-a B, conduși de Raluca Sentoan, au interpretat piese muzicale cu versuri din universul liric al creaţiilor eminesciene: „Sara pe deal“, „Pe lângă plopii fără soț“ etc. De asemenea, la biblioteca școlii a fost organizată o expoziție de carte reprezentativă pentru această acțiune. Tot în cadrul acestui eveniment, elevii au prezentat o şezătoare literară cu poezii şi cântece pe versurile lui Eminescu, cei mici au confecționat ecusoane și semne de carte. Elevii clasei VI A, conduși de profesoara Irina Florea, în atelierele de creații au ilustrat teme și motive eminesciene.
Informațiile ne-au fost comunicate de profesoara Lucaciu Alexandra, coordonatoare de proiecte și programe educative.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns