Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Proiect educaţional de mărţişor la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

1La Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada în perioada 20 februarie – 9 martie 2016 se desfăşoară proiectul educaţional „E ziua ta, mămico!”.

2Scopul principal al proiectului este dobândirea de cunoştinţe legate de semnificaţia mărţişorului şi a zilei de 8 martie, atât de elevii claselor primare şi gimnaziale, cât şi de elevii claselor liceale. În acest sens, am realizat mai multe activităţi, printre care şi confecţionarea de mărţişoare şi felicitări pentru mame.

 

Confecţionarea de felicitări pentru mame

 

3Astfel, elevii claselor pregătitoare A şi B, I A şi B, II A, IV A şi B, V A, VI B şi VII B (Livada), precum şi clasa I şi IV (Dumbrava) îndrumaţi de învăţătoarele şi diriginţii acestora, au realizat felicitări pentru mame, punându-şi în valoare creativitatea folosindu-se de resurse materiale precum dispozitiv de emboşare, perforatoare cu diferite forme, hârtie colorată, pistol de lipit etc. În surdină s-au audiat cântece despre mama.

6La această activitate au participat şi un grup de elevi (clasa a XI-a B) ai Liceului Tehnologic „George Bariţiu” Livada, care împreună cu elevii clasei a VII-a C, au realizat felicitări pentru mama. În deschiderea activităţii, directoarea adjunctă Ionuţ Carmen a prezentat rolul şi importanţa mamei în viaţa fiecăruia dintre noi.

La final toţi elevii şi-au dus felicitările acasă pentru a le oferi celei mai dragi fiinţe de pe pământ – MAMA.

Activitatea a fost coordonată din partea liceului de profesorul documentarist Oproiu Bogdan şi de bibliotecara Kovacs Csilla şi susţinută de directoarea Nastai Rodica, directoarea adjunctă Pribilean Mariana şi de profesorul Szolosi Raymond.

 

Versuri şi desene închinate mamei

 

5Tot cu acest prilej au avut loc compuneri de versuri închinate mamei, unde aici elevii au avut posibilitatea de a se inspira din mai multe resurse: tipărite (cărţi, reviste etc.) şi digitale (informaţii utilizând internetul) înainte de momentele creaţiei literare.

Au fost realizate desene pe calculator, prezentări power point de elevii claselor V-VIII C şi D, urmate de prezentarea acestora într-o sesiune de prezentări cu tema: „Felicitări pentru mama”.

În continuare, a avut loc urmărirea unor filme documentare şi prezentări power point pe teme diferite pentru fiecare grupă de lucru (clase de elevi): „Legenda mărţişorului”; „Mama, cea mai dragă fiinţă” şi semnificaţia zilei de 8 martie.

Un moment special dedicat elevelor din clasa a VII-a C a fost oferit de băieţii acestei clase prin faptul că au înmânat câte o floare, un mărţişor şi un răvaş scris cu o urare dedicată zilei – 1 martie.

În perioada rămasă până la finalizarea proiectului educaţional, iniţiatorii îşi propun să organizeze un concurs de recitare poezii şi cântece dedicate mamei având drept scop apropierea de carte şi luându-se în considerare următoarele criterii de jurizare: să citească în ritm propriu, fluent, corect, expresiv poeziile. De asemenea se va organiza o expoziţie în holul şcolii cu desene, mărţişoare şi felicitări.

Activităţile au fost organizate şi desfăşurate sub coordonarea Centrului de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale „Petőfi Sándor” Livada, cu sprijinul partenerului său CREDDIS Satu Mare.

Derularea acestor activităţi a fost posibilă datorită cadrelor didactice implicate direct, susţinerii lor de directorul Csaki Francisc şi de profesorul documentarist Szalay Miklos Attila, care ne-a comunicat şi rândurile de mai sus.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns