Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teodora Enache lansează albumul “Incantations. Homage to Bela Bartok”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Teodora Enache
Teodora Enache

Teodora Enache lansează, alături de Theodosii Spassov, albumul “Incantations. Homage to Bela Bartok”, materialul discografic urmând să fie disponibil online de vineri, iar în format fizic de luni, în magazinele de specialitate, informează reprezentanții artistei într-un comunicat transmis AGERPRES.

Având puternice influențe balcanice, dar și elemente de world music, albumul este una dintre cele mai importante și așteptate înregistrări etno-jazz. Este prima dată când Bartok este cântat în formulă jazz și cu voce.

Teodora Enache îl numește pe Bartok “un mare culegător al filonului românesc și al muzicii noastre tradiționale”.

Pe Theodosii Spassov Teodora Enache îl numește “un adevărat magician al instrumentului său” — cavalul.

Alături de cei doi au mai participat la realizarea albumului artiștii Oleksander Beregovski, Miroslav Turiyski și Attila Antal.

Teodora Enache este unul din cei mai importanți reprezentanți ai jazzului autohton. Este prima artistă din România care a avut curajul inovator de a aduce doina în programul recitalurilor de jazz din țara noastră și apoi în întreaga lume, devenind prin aceasta sursa de inspirație pentru curentul etno jazz românesc.

A participat în numeroase concerte și festivaluri de jazz din România, Franța, Italia, Germania, SUA, Elveția, Ungaria, Rusia, Canada. A cântat alături de vedete de talie mondială: Stanley Jordan, Les Paul, Al Copley, Curtis Fuller, Johnny Griffin, Rick Condit, Benny Rietveld, Johnny Raducanu, Guido Manusardi și Philippe Duchemin. Este printre puținele interprete având calitatea de a fi descoperite pe deplin numai atunci când sunt ascultate în concerte live.

Albumul a fost înregistrat și masterizat de Nimrod Szedlacsek în perioada iunie — septembrie 2015, la Studioul de înregistrări Corvin din Cluj-Napoca. Aranjamentele muzicale au fost realizate de Mircea Kiraly. Albumul este produs de Teodora Enache și E-Media.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns